Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει τοποθετηθεί υπέρ της παραμονής των τριών επιθετικών της ΑΕΚ, και η διοίκηση της «Ένωσης» εμφανίζεται καθησυχαστική και αισιόδοξη και για τους τρεις. Είναι όμως έτσι;

Ράφικ Τζιμπούρ: Υποτίθεται ότι είναι η πιο εύκολη περίπτωση, αφού από την ΠΑΕ ΑΕΚ έχει ανακοινωθεί η συμφωνία από τις 7 Σεπτεμβρίου. Δύο εβδομάδες αργότερα έγινε γνωστό ότι το συμβόλαιο μεταφράζεται στα γαλλικά. Μια διαδικασία που λογικά θα έχει πλέον ολοκληρωθεί. Όμως ο Αλγερινός επιθετικός αποφεύγει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα στο θέμα αυτό, και στην τελευταία του δήλωση πριν δύο ημέρες είπε: «Όταν είναι να έρθει η στιγμή, θα έρθει».

Ο κόσμος είναι φυσικό να ανησυχεί, και όπως τονίζεται από τους «κιτρινόμαυρους» αν δεν  υπογράψει μέσα στην εβδομάδα, τότε το πιο πιθανό είναι να μην υπογράψει ούτε την επόμενη. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι από την ΑΕΚ τονίζεται πως το θέμα είναι τυπικό. Γιατί λοιπόν δεν «πέφτουν οι τζίφρες»;Επιπρόσθετα, δημοσιεύματα από την πατρίδα του ρίχνουν κι άλλο λάδι στη φωτιά  υποστηρίζοντας ότι ο 26χρονος πάντα ήθελε να αγωνιστεί σε ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα και σαν ελεύθερος σε ενάμισι μήνα θα του δοθεί αυτή η ευκαιρία.

Νάτσο Σκόκο: Ο Αργεντινός δεν παρουσιάζει πλέον τα συμπτώματα αποχώρησης από την «Ένωση», όπως πέρυσι, όμως υπάρχει μια οικονομική διαφορά στο θέμα του. Ο Σκόκο είναι αποφασισμένος να πάρει τα χρήματα που θέλει και δεν φαίνεται να κάνει πίσω. Η διαφορά δεν είναι μικρή, αφού υπερβαίνει τις 100 χιλιάδες ευρώ ετησίως χωρίς τα μπόνους. Αν η ΑΕΚ δεν του δώσει τα χρήματα που επιθυμεί – παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει κάποια άλλη πιο συμφέρουσα πρόταση – ο Σκόκο δεν θα υπογράψει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σαν ελεύθερος σε ενάμιση μήνα, δεν θα δυσκολευτεί να βρει άλλη ομάδα.

Ίσμαελ Μπλάνκο: Η διοίκηση της ΑΕΚ δεν φαίνεται διατεθειμένη να προσφέρει στον Μπλάνκο το συμβόλαιο που επιθυμεί. Παρά το γεγονός ότι έχει σκοράρει 62 φορές στις 3 σεζόν που βρίσκεται στην ΑΕΚ, και ήταν ο μόνος που από την αρχή δήλωσε ότι θέλει να μείνει, η «Ένωση» του πρότεινε συμβόλαιο με μείωση αποδοχών. Για την ώρα φαίνεται να θέλει να μείνει λόγω… Χιμένεθ. Μέχρι στιγμής έχει απορρίψει τρεις προτάσεις της «κιτρινόμαυρης» ομάδας και αν δεν του δείξουν ότι τον θέλουν… θα αποτελέσει παρελθόν.

Πηγή: gazzetta.gr