Ειδικά μετά τον αποκλεισμό από την Άρσεναλ, γίνεται μπόλικη κουβέντα στον Ολυμπιακό για τους εξτρέμ και το κατά πόσο έχουν βοηθήσει την ομάδα. Αν δει κανείς τους αριθμούς, θα διαπιστώσει πως οι περισσότεροι έχουν κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Από την άλλη, βέβαια, για να βρεις εξτρέμ των «ερυθρόλευκων» που να διατηρεί καλή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα, πρέπει να γυρίσεις χρόνια πριν. Αν εξαιρεθεί η τελευταία διετία, η τελευταία φορά που ακραίος επιθετικός του Ολυμπιακού είχε βάλει διψήφιο αριθμό των τερμάτων ήταν το 2013-2014, όταν ο Τζόελ Κάμπελ έβαλε 11 γκολ.

Και γιατί λέμε να εξαιρεθεί η τελευταία διετία; Διότι τόσο πέρυσι όσο κι εφέτος, ο μοναδικός εξτρέμ των Πειραιωτών που έχει βάλει διψήφιο αριθμό τερμάτων και αποτελεί τον σταθερά πιο παραγωγικό ακραίο επιθετικό της ομάδας είναι ο Γιώργος Μασούρας. Πέρυσι έκανε 53 συμμετοχές, σημείωσε έντεκα γκολ και έδωσε έξι ασίστ σε 3.273 λεπτά συμμετοχής. Άξιο αναφοράς ότι από αυτά τα 53 παιχνίδια, μόνο σε 12 αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά. Εφέτος έχει αγωνιστεί σε 39 ματς, με απολογισμό δέκα γκολ και πέντε ασίστ σε 1.896 λεπτά. Ακόμα πιο αξιοσημείωτο εδώ πως μετρά μόλις δύο 90λεπτα. Σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια είτε ξεκίνησε βασικός και έγινε αλλαγή ή έπαιξε προερχόμενος από τον πάγκο.

Ο 27χρονος εξτρέμ, λοιπόν, με τα καλά του και τα στραβά του, αυτός που έκρινε το χθεσινό παιχνίδι με τον Άρη, είναι μέχρι στιγμής ο πιο παραγωγικός εξτρέμ του Ολυμπιακού από το 2019-2020 μέχρι σήμερα. Για την ακρίβεια, ο πιο παραγωγικός μεσοεπιθετικός.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά αν αθροίσουμε γκολ και ασίστ μπορεί να ξεπερνά τον Μασούρα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα από τα έντεκα γκολ που έχει βάλει με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, τα εννέα είναι με πέναλτι. Του Μασούρα, αντίθετα, κανένα δεν είναι από την άσπρη βούλα.

Ας δούμε με βάση τους αριθμούς γιατί ο Μασούρας είναι ο πιο παραγωγικός μεσοεπιθετικός των πρωταθλητών.

Με άλλα λόγια, πέρυσι κι εφέτος ο Μασούρας μετρά 21 γκολ και δέκα ασίστ. Έχει συμμετάσχει δηλαδή σε 31 γκολ του Ολυμπιακού. Ο Βαλμπουενά, αν εξαιρεθούν οι εκτελέσεις πέναλτι, έχει συμμετάσχει σε 30 γκολ. Ο Φορτούνης (έκανε πέρυσι την πρώτη του εμφάνιση τον Ιανουάριο λόγω του τραυματισμού του, έχασε δηλαδή τη μισή σεζόν), με εξαίρεση το ένα περσινό γκολ με πέναλτι, έχει συμμετάσχει σε 24 τέρματα. Οι υπόλοιποι παίκτες δεν πλησιάζουν καν αυτές τις επιδόσεις. Ανεξάρτητα από το τι πιστεύει κανείς για τον Μασούρα, οι αριθμοί δείχνουν πως δεν υπάρχει άλλος μεσοεπιθετικός που να εμπλέκεται σε τόσα γκολ για τον Ολυμπιακό πέρυσι κι εφέτος.

Αυτή η ασίστ στον Ελ Αραμπί

Ο Μασούρας και τι δεν άκουσε τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της πάσας που δεν έδωσε στον Αραμπί, στο εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού εναντίον της Άρσεναλ για τους «16» του Europa League. Και πολύ σωστά τα άκουσε, καθώς θα μπορούσε να ενεργήσει πολύ διαφορετικά στη φάση του 39′ και να δώσει έτοιμο γκολ στον Μαροκινό. Αντ’ αυτού, προτίμησε να εκτελέσει αυτός μετά το λάθος του Λουίζ και τελικά να στείλει τη μπάλα ψηλά πάνω από το δοκάρι.

Σίγουρα θα το μετάνιωσε, αλλά ό,τι έγινε, δεν αλλάζει. Όπως δεν αλλάζει το γεγονός ότι το δικό του γκολ κόντρα στην PSV στο Φάληρο, το 4-2, έπαιξε εκ του αποτελέσματος καθοριστικό ρόλο στην πρόκριση του Ολυμπιακού στους «16» του Europa League.

Αν είχε μείνει το 3-2, οι «ερυθρόλευκοι» πιθανότατα να μην έφταναν στο σημείο να παίξουν κόντρα στους «κανονιέρηδες».

Αν ένα πράγμα χαρακτηρίζει τα φετινά γκολ του Μασούρα στον Ολυμπιακό, αυτό είναι πως τα βάζει με μία επαφή. Και τα περισσότερα με το αριστερό. Από τα τέρματα που έχει βάλει, μόνο ένα από αυτά δεν ήταν απευθείας εκτέλεση, στο εκτός έδρας 0-2 απέναντι στον ΟΦΗ. Τότε έκανε το κοντρόλ και ακολούθησε σουτ με το αριστερό. Επίσης, παρότι δεξιοπόδαρος, τα πέντε γκολ τα έχει βάλει με το αριστερό. Το ένα ήταν με κεφαλιά (κόντρα στον Βόλο) και τα υπόλοιπα τρία με το δεξί.

Ανεξάρτητα από την κριτική που έχει δεχτεί ο 27χρονος ποδοσφαιριστής, η θητεία του στον Ολυμπιακό κρίνεται μέχρι στιγμής επιτυχημένη. Πολύ πιο επιτυχημένη από άλλους, που ήταν και είναι πιο ακριβοπληρωμένοι. Υπενθυμίζεται ότι το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε στους «ερυθρόλευκους» έχει διάρκεια μέχρι το 2024. Συνολικά με τον Ολυμπιακό μετρά 108 συμμετοχές, 25 γκολ και 12 ασίστ σε 6.116 λεπτά.

Πηγή: gazzetta.gr