Εδώ και 26 χρόνια είναι ο «βασιλιάς της εξέδρας», όπως αποκαλούν χαρακτηριστικά τον άνθρωπο που έχει κάνει το οπαδιλίκι επάγγελμα.

Ο Cam Hughes δηλώνει πράγματι επαγγελματίας φίλαθλος και έχει ομάδες από όλο τον κόσμο να τον πληρώνουν για να ξεσηκώνει τους οπαδούς τους με την αστείρευτη ενέργειά του.

Είναι πράγματι η δουλειά των ονείρων του, αν και μέσα στην πανδημία είδε το επάγγελμά του να πλήττεται.

«Μου λένε συνεχώς ‘‘σε χρειαζόμαστε’’. Νιώθεις σαν σούπερ ήρωας», λέει ο 50χρονος σήμερα Hughes στη New York Post για τη ζωή του πριν τον κορονοϊό. «Μπαίνοντας στο 2020, είχα την πιο πολυάσχολη χρονιά της καριέρας μου».

Ο επαγγελματίας φίλαθλος από τον Καναδά είχε κλείσει μόλις ένα τουρνουά ράγκμπι στη Σιγκαπούρη, πλάι στις υποχρεώσεις του στο NBA και το NHL.

Όταν όλα έβαλαν όμως λουκέτο τον Μάρτιο του 2020, βρέθηκε ξαφνικά άνεργος. Κανένα πρόβλημα για τον αεικίνητο Hughes, ο άνθρωπος-ορχήστρα έφτιαχνε τώρα βίντεο για να παίρνουν τα πάνω τους οι υπάλληλοι εταιριών.

Ο ίδιος υπολογίζει ότι πέρυσι έχασε εξαψήφια εισοδήματα, το υποχρεωτικό διάλειμμα του έδωσε ωστόσο τη δυνατότητα να ολοκληρώσει το βιβλίο του («King of Cheer»).

Εκεί αποκαλύπτει πως το όνειρό του ήταν να γίνει μπασκετμπολίστας. Όταν τον έκοψαν όμως από τη σχολική ομάδα για τέταρτη φορά, αποφάσισε να ασχοληθεί με τον επαγγελματικό αθλητισμό από άλλο μετερίζι.

«Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να συμβάλεις στην ομάδα», του είπε η μαμά του. Όταν εκείνη πέθανε έπειτα από λίγους μήνες, χτυπημένη από καρκίνο, ο νεαρός κατάλαβε καλά τι εννοούσε.

Η καριέρα του ξεκίνησε όταν ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ, όπου έγινε ο αγαπημένος της κερκίδας. Φήμη βρήκε όταν το 1994 άρχισε να ζητωκραυγάζει στο πρωτάθλημα NHL του Καναδά.

Τώρα οι ομάδες του χόκεϊ τον πλήρωναν 300 δολάρια το παιχνίδι. Δύο χρόνια μετά, πανηγύριζε επί πληρωμή στα γήπεδα των ΗΠΑ, όταν και έγινε το αστέρι της εξέδρας.