Με γκολ του Μασούρα ο Ολυμπιακός, ο οποίος έπαιζε με 10 παίκτες από το 40′, νίκησε τον Άρη στην πρεμιέρα των πλέι οφ και μεγάλωσε κι άλλο τη διαφορά.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημά του αλλά σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί στα δύο ματς του κυπέλλου, δεν είχε και ευκαιρίες από νωρίς. Αυτές ήρθαν μετά το 20λεπτο, με τον Κουέστα να αποκρούει ενστικτωδώς στο 24′ σε προσπάθεια του Ελ Αραμπί, ο οποίος απείλησε και στο 34′ με σουτ.

Το γκολ, τελικά, ήρθε λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 38′ με τον Μασούρα από κοντά μετά την πάσα του Μπουχαλάκη (1-0), αλλά οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να το χαρούν όσο θα ήθελαν αφού στο 40′ έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Λαλά για το μαρκάρισμα στον Σάσα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, μάλιστα, οι κίτρινοι θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν με τον Μαντσίνι που βρέθηκε απέναντι από τον Σα, αλλά ο Πορτογάλος απέκρουσε και κράτησε το 1-0.

Οι Πέδρο Μαρτίνς και Άκης Μάντζιος έκαναν από μία αλλαγή με την έναρξη του β’ μέρους και οι Θεσσαλονικείς μπήκαν αποφασισμένοι να ισοφαρίσουν. Οι φλοξενούμενοι απείλησαν με Δεληζήση και Μάνο στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, το οποίο συνεχίστηκε με τον Ολυμπιακό να προσέχει την άμυνά του και τον Άρη να φτάνει το ποσοστό κατοχής μπάλας ακόμη και στο 70%.

Τη διαφορά δεν την κάνει αυτό αλλά τα γκολ όμως και οι κίτρινοι έψαχναν τον τρόπο για να φτάσουν σε αυτό και να ισοφαρίσουν, βλέποντας το σουτ του Τζέγκο στο 79′ να φεύγει ελάχιστα άουτ, ενώ αυτό του Μαντσίνι στο 87′ το απέκρουσε ο Σα.

Έτσι, έστω δύσκολα από τη στιγμή που έμεινε με 10 παίκτες, ο Ολυμπιακός πήρε ακόμη μία νίκη και με την έναρξη των πλέι οφ πήγε στο +19 και περιμένει τη φιέστα για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος.

Ολυμπιακός: Σα, Χολέμπας, Μπα, Παπασταθόπουλος, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (93′ Καμαρά), Μπρούμα (46′ Ανδρούτσος), Μασούρας (80′ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (89′ Κάιπερς).

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ροζ, Σάκιτς (59′ Ιωάννου), Τζέγκο, Σάσα, Μαντσίνι, Γκάμα, Μπερτόλιο (46′ Μάνος), Μπρούνο (73′ Ματέο Γκαρσία).