Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι την Ευρώπη και ο Πέδρο Μαρτίνς δήλωσε υπερήφανος για την ομάδα του.

Οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να ανατρέψουν το 1-3 με το οποίο είχαν χάσει στο Καραϊσκάκη, αλλά για ακόμη μία φορά -τρίτη συνολικά- έφυγαν νικητές (0-1) από την έδρα της Άρσεναλ, με τον προπονητή τους να δηλώνει τα εξής μετά τη λήξη.

Για το αν χάθηκε η πρόκριση στο πρώτο παιχνίδι και το αν ο Ολυμπιακός αδίκησε τον εαυτό του: «Το δεύτερο και το τρίτο γκολ του πρώτου παιχνιδιού μας κόστισαν. Πήραμε μια δίκαιη νίκη απόψε. Όσον αφορά την αφοσίωση, την συμπεριφορά, την νοοτροπία είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το πιστέψαμε, τα δώσαμε όλα, ο αποκλεισμός μας αφήνει πικρή γεύση. Είμαστε περήφανοι, όμως. Αν δεν είχαμε δεχθεί εκείνα τα δύο γκολ στην Αθήνα, θα είχαμε προκριθεί».

Για την νοοτροπία που έχει ο Ολυμπιακός: «Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη και κοιτάει τους πάντες στα μάτια. Έχει στόχο την νίκη σε κάθε γήπεδο. Δεν ήταν εύκολο, η Άρσεναλ είναι από τους διεκδικητές του τίτλου, μία πολύ δυνατή ομάδα. Είναι ο Ολυμπιακός ένας σύλλογος που αξίζει τον σεβασμό. Εκτός από τα αποτελέσματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχουμε κερδίσει και το κύρος, τον σεβασμό από όλους».

Για την ψυχολογία του Μπα μετά την αποβολή του: «Δεν έχουμε μιλήσει. Αύριο θα μιλήσουμε μεταξύ μας».

Για τον απολογισμό που κάνει στο τέλος της ευρωπαϊκής πορείας: «To ευρωπαϊκό μας ταξίδι επηρεάστηκε από τον κορονοϊό. Χάσαμε παίκτες από την επίθεση, ταυτόχρονα. Τον Ελ Αραμπί και τον Χασάν. Σε άλλο κρίσιμο έλειπε ο Βαλμπουενά. Σε άλλο ο Σεμέδο, ο Μπα. Σήμερα η άμυνά μας ήταν πληγωμένη, ο Σωκράτης μόλις ήρθε. Έλειπαν αρκετοί, οι απουσίες και οι ατυχίες χαρακτηρίζουν το φετινό μας ταξίδι και αυτό επηρεάζει τις ισορροπίες. Αυτό ήταν ατυχία. Γενικότερα είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία μας αλλά πιστεύω πως με διαφορετικές συνθήκες τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Σε αυτές τις διοργανώσεις οι λεπτομέρειες παίζουν σημαντικό ρόλο».

Για το αν θα έπαιζε με τρία στόπερ και στο πρώτο παιχνίδι, αν μπορούσε να γυρίσει πίσω τον χρόνο: «Δεν μπορούσα να το κάνω. Δεν είχαμε τον Μπα, δηλαδή δεν είχαμε διαθέσιμο και τρίτο στόπερ. Παράλληλα, δεν υπήρχε η ανάγκη να πάρεις το απόλυτο ρίσκο στο πρώτο ματς. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν άλλες οι συνθήκες. Σήμερα είχαμε ανάγκη από γκολ και πήραμε το μέγιστο ρίσκο από την αρχή. Θέλαμε ο Κώστας Φορτούνης και ο Γιώργος Μασούρας να βγουν από τα άκρα, θέλαμε η ομάδα να είχε παίκτες σε όλες τις θέσεις που να μπορούν να επιτεθούν και να παίξουμε άμυνα με τρεις. Αν δεν έχετε δει πολλές φορές το σύστημα αυτό, είναι επειδή δεν είχαμε ποτέ την ανάγκη να ανατρέψουμε το 3-1. Οι συνθήκες απαιτούσαν αυτό το σύστημα».