Με γκολ των Μακέντα και Ιωαννίδη ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-1 στη Λεωφόρο τον ΠΑΟΚ, μείωσε τη διαφορά και μπαίνει με αισιοδοξία στα πλέι οφ.

Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι ήθελε τη νίκη για βαθμολογικούς λόγους, ενώ αυτή του Πάμπλο Γκαρσία για να πανηγυρίσει επιτέλους σε ένα ντέρμπι. Τελικά δεν τα κατάφερε ούτε τώρα, όμως, παρά το γεγονός ότι είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.

Το θέμα είναι ότι οι πράσινοι είχαν την ουσία, οπότε αυτοί ήταν που πήραν τους τρεις βαθμούς, βελτιώνοντας τη θέση τους ενόψει της έναρξης των πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός γλίτωσε στο 17′ στην πολύ καλή ευκαιρία του Ζίβκοβιτς, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα επιθετικά, αλλά παρ’ όλα αυτά άνοιξε το σκορ στο 39′ με την κεφαλιά του Μακέντα μετά τη σέντρα του Χατζηγιοβάνη από δεξιά (1-0).

Στο β’ μέρος ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και είχε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 56′ με τον Σφιντέρσκι, με τους πράσινους να ανεβαίνουν μετά το 70′, να βγαίνουν μπροστά και τελικά να πετυχαίνουν δεύτερο γκολ στο 82′ με τον Ιωαννίδη, ο οποίος πήρε το… ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Ζίβκοβιτς στην προσπάθεια του Ενγκμπακοτό (2-0).

Δύο λεπτά μετά, ο Κρμέντσικ με προβολή, μετά την άστοχη έξοδο του Διούδη κα το γύρισμα του Σφιντέρσκι με το κεφάλι, μείωσε σε 2-1 και έβαλε ξανά στο παιχνίδι τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα τελικά.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Μαουρίσιο, Νιάς, Αγιούμπ (74᾽ Νγκμπακοτό), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης (81᾽ Καρλίτος), Μακέντα (53᾽ Ιωαννίδης).

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Βιερίνια (74᾽ Ροντρίγκο), Μπάμπα, Κρέσπο, Ίνγκασον, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Τζόλης (85᾽ Μουργκ), Ουάρντα (67᾽ Κρμέντσικ), Σφιντέρσκι.