Την έκπληξη έκανε χθες η ΑΕΚ, αφού δύο μέρες πριν από τον Δεκαπενταύγουστο άνθρωπό της πήγε στα γραφεί του ΥΠΕΚΑ και κατέθεσε τον σχετικό φάκελο για την ανέγερση της «Αγια-Σοφιάς».

Μάλιστα, λίγο αργότερα η «Ένωση» εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζει: «Πρωταρχικός στόχος μας πλέον είναι να μη χαθεί ούτε μία ημέρα και να προχωρήσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται στη συνέχεια».

Προτού, όμως, η διοίκηση του συλλόγου προχωρήσει στη συγκεκριμένη –και παράλληλα ουσιαστική – κίνηση για την ανέγερση της «Αγια-Σοφιάς» είχε κάνει την απαραίτητη προεργασία με την ψήφιση του Νομοσχεδίου στη Βουλή, ούτε ώστε να μην λείπει το παραμικρό στον φάκελό της.

Στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο γνωρίζουν ότι το επόμενο διάστημα είναι πιθανό να… σκάσουν διάφορες προσφυγές, αλλά εκτιμούν ότι έχουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μην μπλοκαριστούν τα έργα με το που εμφανιστούν οι πρώτες μπουλντόζες στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μάλιστα, από την ΑΕΚ τονίζεται ότι έχουν καλύψει όλα τα σημεία που θα εξεταστούν από το ΣτΕ σε ενδεχόμενη προσφυγή και πλέον μετρούν αντίστροφα για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο χιλιάδων ΑΕΚτζήδων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί και να διαψεστούν τα διάφορα σενάρια πως στο πλευρό της ΠΑΕ είναι και η Ερασιτεχνική, αφού το «παρών» στην κατάθεση του σχετικού φακέλου του ΥΠΕΚΑ ήταν και άνθρωποι της (όπως και στελέχη της «Δικέφαλος 1924»).

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, η πληροφόρηση που έχουν στην «Ενωση» αναφέρει πως όλα θα έχουν τελειώσει στα τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη και την επομένη θα ξεκινήσουν τα έργα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πηγή: sport-fm.gr