Τον «θησαυρό» του που συνέλεγε με κόπο για αρκετά χρόνια αποφάσισε να δωρίσει στην αγαπημένη του ομάδα ένας φανατικός υποστηρικτής της ΑΕΚ από το Ηράκλειο Κρήτης. Ο Μάνος Τζανακάκης αποφάσισε να δώσει το πρώτο μέρος από τη σπάνια συλλογή του, ώστε να εκτεθεί στο υπό κατασκευή μουσείο του συλλόγου, στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν εμφανίσεις όπως αυτή που φόρεσαν οι «κιτρινόμαυροι» στον ημιτελικό του Κυπέλλου UEFA με τη Γιουβέντους, στο Τορίνο το 1977, αλλά και αυτή της σεζόν 1993-94, στην πρώτη συμμετοχή ελληνικής ομαδας σε ομίλους του Champions League. Εκτός από τις φανέλες της Ένωσης από όλες τις εποχές της ιστορίας της, είχε καταφέρει να συλλέξει και μετάλλια ιστορικών κατακτήσεων τίτλων.

Η δωρεά αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΠΑΕ με πολλούς συλλέκτες -υποστηρικτές του συλλόγου. Ήδη το μεγαλύτερο μέρος των εκθεμάτων είναι έτοιμο να μπει στο μουσείο και θα αποτελεί ένα ταξίδι στο παρελθόν του συλλόγου, με ορίζοντα το μέλλον, το οποίο στεγάζεται στο νέο «σπίτι» της ΑΕΚ.

Η σχετική ενημέρωση της ΑΕΚ αναφέρει:

«Μία πραγματικά σπουδαία δωρεά για το Μουσείο της Ιστορίας της ΑΕΚ στο νέο μας γήπεδο από τον σημαντικό συλλέκτη και στέλεχος του Συνδέσμου Φιλάθλων ΑΕΚ Ηρακλείου Κρήτης, Mάνο Τζανακάκη.

Στα γραφεία της ΑΕΚ, παρουσία του Γεράσιμου Γασπαρινάτου, επίσης σημαντικού συλλέκτη, που προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του για το Μουσείο, παραδόθηκε στη γενική διευθύντρια της ΠΑΕ, Αγγελική Αρκάδη, το πρώτος μέρος από τη σπάνια συλλογή του με φανέλες της ομάδας μας απ’ όλες τις εποχές της ιστορίας της, αλλά και μετάλλια ιστορικών κατακτήσεων τίτλων.

Η συνολική δωρεά του Μάνου Τζανακάκη θα φτάσει περίπου τις 40 συλλεκτικές φανέλες και αποτελεί την αρχή της συνεργασίας της ΠΑΕ ΑΕΚ με σημαντικούς συλλέκτες-δωρητές για την ολοκλήρωση των εκθεμάτων, που θα αποτελέσουν ένα σημαντικό κομμάτι από το συνολικό περιεχόμενο του Μουσείου της Ιστορίας της ΑΕΚ, το οποίο θα στεγαστεί στον τελευταίο όροφο του κτιρίου που ολοκληρώνεται μπροστά από το νέο μας γήπεδο “OPAP ARENA”, στο χώρο της παλιάς σκεπαστής.

Η κιτρινόμαυρη οικογένεια ευχαριστεί θερμά τον Μάνο Τζανακάκη για την πραγματικά σπουδαία προσφορά του στο Μουσείο της Ιστορίας της ΑΕΚ και για την έμπρακτη εκδήλωση αγνής αγάπης προς την αγαπημένη του ομάδα».

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.