Σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι με συνεχείς αλλαγές στο σκορ, η ΑΕΛ νίκησε τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» και ελπίζουν κανονικά πλέον σε αποφυγή του υποβιβασμού.

Το παιχνίδι, πάντως, άρχισε ιδανικά για τους γηπεδούχους, αφού στο 2′ ο Ντε Γκουζμάν γύρισε από αριστερά, ο Στάικος πλάσαρε αμέσως και η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. Οι Κρητικοί είχαν σκορ και ψυχολογία με το μέρος τους, αλλά οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν πολύ καλά.

Οι Θεσσαλοί έγιναν απειλητικοί με τον Πινακά και τελικά στο 29′ πήραν πέναλτι για το μαρκάρισμα του Σωτηρίου στον Νουρμσάι, ο οποίς ανέλαβε και την εκτέλεση και ισοφάρισε (1-1). Η ΑΕΛ έκλεισε καλά το πρώτο μέρος και μπήκε επίσης καλά και στο δεύτερο, έχοντας δοκάρι στο 54′ με τον Μπεν Χατίρα, για να έρθει τελικά το δεύτερο γκολ στο 63′.

Το πλασέ του Ακούνια στην αντεπίθεση έφερε το 1-2 για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι όμως δεν πρόλαβαν να το χαρούν για πολύ, αφού στο 72′ ο σκόρερ (Ακούνια) ανέτρεψε τον Σολίς και ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι. Αυτό το εκτέλεσε ο Ντε Γκουζμάν και αρχικά νικήθηκε από τον Νάγκι, αλλά ο ρέφερει έδωσε επανάληψη, για να γίνει τελικά το 2-2.

Τα δεδομένα, όμως, άλλαξαν ξανά στη συνέχεια… Στο 78′ ο ΟΦΗ έμεινε με 10 παίκτες αφού αποβλήθηκε ο Σολίς για χτύπημα στον Γιακιμόφσκι και στο 83′ ο Ντουρμισάι με πολύ ωραίο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σωτηρίου και έγραψε το 2-3, με το οποίο η ΑΕΛ πήρε μια μεγάλη νίκη.

Νίκη που τη φέρνει στο -1 από τον προτελευταίο Παναιτωλικό, ενώ οι Κρητικοί που μετράνε εννιά σερί ήττες στο πρωτάθλημα είναι μόλις στο +3 από τον υποβιβασμό.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Ουές, Κοροβέσης (81′ Λυμπεράκης), Γιαννούλης, Διαμαντής, Στάικος, Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν, Σαρδινέρο (81′ Καστάνιος), Στάρτζεον (81′ Μαρινάκης), Γρίβας (68′ Σολίς).

ΑΕΛ: Νάγκι, Μπέρτος (46′ Ηλιάδης), Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι, Κολομπίνο, Μπεν Χαντίρα (77′ Μιλοσάβλιεβιτς), Πινακάς, Ακούνια, Νικολιάς, Ντουρμισάι (88′ Νούνιτς).