Με δύο γκολ στα πρώτα εννιά λεπτά ο ΠΑΣ Γιάννινα σόκαρε τον Παναθηναϊκό και νικώντας ξανά με 2-1 πήρε πανηγυρική πρόκριση στους «4» του κυπέλλου Ελλάδας.

Στον πρώτο αγώνα, ο οποίος είχε διεξαχθεί στο Αγρίνιο, οι Ηπειρώτες είχαν επικρατήσει με 2-1. Σκορ που τους έδινε προβάδισμα, αλλά παράλληλα κρατούσε τους πράσινους δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Μέχρι που βγήκαν οριστικά νοκ άουτ. Και η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάστηκε πολλή ώρα για να γίνει αυτό. Μόλις εννιά λεπτά…

Ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ μόλις στο 2′ με την κεφαλιά του Παντελάκη μετά το φάουλ του Καρτάλη και στο 9′ ο Χατζηθεοδωρίδης με αυτογκόλ, μετά τη σέντρα του Μιλντσεάνου, έκανε το 0-2! Αυτό σήμαινε ότι η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι έπρεπε να βάλει πλέον τέσσερα γκολ για να προκριθεί και έτσι όπως έπαιζε δεν θα τα έβαζε ούτε σε… μέρες.

Το σοκ από το γρήγορο 0-2, άλλωστε, ήταν τόσο δυνατό, ώστε ο Παναθηναϊκός να μην έχει ούτε μία αξιόλογη φάση στο πρώτο ημίχρονο. Όχι ότι βελτιώθηκαν και πολύ τα πράγματα στο δεύτερο… Για την ακρίβεια, οι πράσινοι παρέμεναν το ίδιο απογοητευτικοί, καταφέρνοντας πάντως να μειώσουν στο 74′ με την κεφαλιά του Πούγγρουρα μετά τη σέντρα του Αϊτόρ (1-2).

Και αν στο 91′ η μπάλα δεν πήγαινε στο δοκάρι μετά την προσπάθεια του Νιάς, θα έπαιρνε και την ισοπαλία. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα άλλαζε κάτι…

Παναθηναϊκός: Διούδης, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Σανκαρέ (59′ Μαουρίσιο), Μολό, Χατζηθεοδωρίδης (65′ Χουάνκαρ), Νιάς, Βιγιαφάνιες (65′ Μακέντα), Ιωαννίδης (46′ Αϊτόρ), Χατζηγιοβάνης (65′ Ενγκμπακοτό), Καρλίτος.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Ντομίνγκεθ, Κάστρο (87′ Ροντρίγκο), Καρτάλης, Ελευθεριάδης (76′ Λιάσος), Μιλντσεάνου (76′ Κρίζμαν), Παμλίδης (65′ Νάουμετς).