Ο Μόισες Ουρτάδο ήρθε στον Ολυμπιακό τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών και δεν έχει καταφέρει να πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής, κυρίως λόγω τραυματισμών. Δείχνει όμως να συνέρχεται σιγά–σιγά και είναι αισιόδοξος, όπως δηλώνει στην εφημερίδα «Πρωταθλητής», ότι θα ξαναγίνει – για λογαριασμό του Ολυμπιακού – ο «κυματοθραύστης» που ήταν στα γήπεδα της Πριμέρα με την Εσπανιόλ.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε αρχικά: «Παιχνίδι με παιχνίδι θα βρίσκω το ρυθμό μου. Ήμουν εκτός δράσης για περισσότερο από ένα μήνα και είναι δύσκολο μετά από μια τέτοια απουσία (και μάλιστα από την αρχή της σεζόν) να επανέλθεις στο 100% και να είσαι έτοιμος να αποδώσεις όπως θέλεις. Χρειάζομαι αγώνες. Αισιοδοξώ ότι σύντομα θα είμαι αυτός που πρέπει. Είμαι αμυντικό χαφ και σε αυτή τη θέση απαιτείται εξαιρετική φυσική κατάσταση την οποία θα αποκτήσω σύντομα μέσα από παιχνίδια».

Ο Ουρτάδο θεωρεί ότι «ο Ολυμπιακός παίζει την καλύτερη μπάλα» και ότι είναι «ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου». Όμως, είναι νωρίς να χρίσει απόλυτο φαβορί την ομάδα του γιατί «υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και ο τίτλος του απόλυτου φαβορί είναι λίγο υπερβολικός αυτή τη στιγμή».

Για το επόμενο παιχνίδι κόντρα στον Εργοτέλη, τόνισε: «Το σημαντικότερο σε όλα τα ματς και ειδικά σε εκτός έδρας είναι να αμυνόμαστε σωστά για να διατηρήσουμε πίσω το μηδέν. Αυτό πρέπει να είναι το πρώτο που πράγμα που πρέπει να προσέξουμε. Άλλοτε είσαι σε καλή μέρα και σκοράρεις πολλά γκολ και άλλοτε δεν είσαι σε καλή μέρα και δυσκολεύεσαι. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, γι αυτό αν κρατήσεις πίσω το μηδέν οι πιθανότητες να κερδίσεις ακόμα και στην άσχημη μέρα σου αυξάνονται. Εμείς θέλουμε να παίρνουμε τις νίκες παρουσιάζοντας καλό θέαμα και με πολλά γκολ και να μείνουμε στην κορυφή. Με τον Εργοτέλη δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο από τη νίκη».

Οι οπαδοί είναι ο 12ος παίκτης λέει ο Μοϊσές: «Από την πρώτη μέρα που ήρθα στο κλαμπ ο κόσμος μου συμπεριφέρεται περίφημα. Όλα είναι τέλεια στην Αθήνα και το κλαμπ στοχεύει μόνο στην κορυφή. Το μόνο που έχει στενοχωρήσει είναι ο τραυματισμός μου που με ανάγκασε να μείνω εκτός για πολλές μέρες. Οι οπαδοί μας είναι εκπληκτικοί και πραγματικά με ενθουσιάζει το κλίμα που δημιουργούν σε κάθε αγώνα. Ναι, είναι ο δωδέκατος παίκτης μας».
πηγή: gazzetta