Στην οργάνωση της Μπουντεσλίγκας και την επένδυση κάθε ομάδα της στους ταλαντούχους Γερμανούς ποδοσφαιριστές απέδωσε ο Φίλιπ Λαμ την κατάκτηση του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Γερμανίας μίλησε στην ιστοσελίδα της FIFA με αφορμή την απόφασή του να σταματήσει να παίζει με τα «πάντσερ».

«Σίγουρα βγήκαμε αρκετά κερδισμένοι από την επένδυση στα τμήματα υποδομής σε όλες τις γερμανικές ομάδες στα τελευταία δέκα με δεκαπέντε χρόνια», τόνισε –αρχικά- ο Λαμ και συνέχισε:

«Κάθε ομάδα στην Μπουντεσλίγκα –και όχι μόνο- έχει μια εξαιρετική ακαδημία και έτσι οι προπονήσεις έχουν γίνει όπως αυτές των επαγγελματιών παικτών με προπονητές άκρως εκπαιδευμένους για αυτό. Κάθε ποδοσφαιρική γενιά στην Γερμανία έχει «βγάλει» καλούς ποδοσφαιριστές αλλά την ίδια στιγμή τα τελευταία χρόνια δουλεύουμε επάνω σε πολλά στοιχεία του παιχνιδιού και ειδικά στην τακτική. Η επιτυχία μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι σχετική με τη δομή που έχει πια το γερμανικό ποδόσφαιρο και οι σχέσεις της ομοσπονδίας με κάθε ομάδα», ανέφερε ο Φίλιπ Λαμ ο οποίος τόνισε για την επιτυχία της εθνικής ομάδας.

«Νομίζω ότι η ομάδα μου και εγώ κερδίσαμε αρκετά τον σεβασμό των αντιπάλων. Η θετική ανταπόκριση της επιτυχίας μας έχει να κάνει και με τις εμφανίσεις μας, το τι πετύχαμε και το fair play», τόνισε και κατέληξε για την απόφασή του να σταματήσει από την εθνική Γερμανίας.

«Ναι. Σιγά – σιγά αλλά σταθερά έφτασα στην οριστική μου απόφασή. Πάντως, κάπου μέσα μου, γνώριζα ότι θα σταματούσα από την εθνική μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Πηγή: Sport-fm.gr