Φουλ Παναθηναϊκός και Έλληνας δηλώνει ο Νικ Καλάθης σε συνέντευξή του στην «Πράσινη». Ο 25χρονος γκαρντ αναλύει τους λόγους που δεν ήταν εφικτό να επιστρέψει στο «τριφύλλι» λόγω Γκρίζλις κι επιβεβαιώνει τις προσπάθειες που έγιναν για να συμβεί αυτό. Παράλληλα εκφράζει την πίστη του στην Εθνική ομάδα εν όψει Μουντομπάσκετ.

Αναλυτικά, ο Νικ Καλάθης μίλησε για:

-την επιστροφή του στην Ελλάδα: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Στην Ελλάδα είναι πάντα όμορφα, είτε βρίσκομαι για διακοπές, είτε για δουλειά. Είναι η χώρα μου».

-τα αισθήματά του για τον Παναθηναϊκό: «Στον Παναθηναϊκό βλέπω φίλους, τα τρόπαια που έχουμε κατακτήσει και μου ξυπνάνε αναμνήσεις. Τόσο ο Δημήτρης όσο και ο Παύλος Γιαννακόπουλος όσο ήμουν στην ομάδα πάντα ήταν δίπλα μου και με πρόσεχαν. Αγαπώ πάρα πολύ αυτή την ομάδα και είναι σίγουρο πως όταν επιστρέψω από το ΝΒΑ θα είμαι παίκτης του Παναθηναϊκού. Είναι φυσιολογικό αυτό. Είναι ένας τεράστιος σύλλογος που μου έχει προσφέρει πολλά».

-το λόγο που δεν έγινε η μεγάλη επιστροφή: «Υπήρχε μεγάλη διάθεση να γίνει η μεταγραφή. Οι Γκρίζλις είχαν τη δυνατότητα να με κρατήσουν κι αυτό έκαναν. Ήταν πολύ δύσκολες οι συζητήσεις μεταξύ όλων των πλευρών και ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κάνει ό,τι μπορεί για να γίνει η μεταγραφή. Ο πρόεδρος ήταν σε συνεχή επικοινωνία τόσο με μένα όσο και με τον ατζέντη μου για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

-την Εθνική ομάδα: «Αυτή τη στιγμή είμαι προσηλωμένος στις υποχρεώσεις μου με την Εθνική ομάδα. Είναι μια τεράστια πρόκληση για όλους μας. Έχουμε πολύ καλή ομάδα κι έναν πάρα πολύ καλό προπονητή που ξέρω ότι μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Ξέρει τι θέλει, τι λέει και τι κάνει. Μπορούμε να πετύχουμε πολλά στο Μουντομπάσκετ».

Πηγή: sport-fm.gr