Ακόμη μια «διαβολοβδομάδα» έρχεται στη Euroleague, με τον Ολυμπιακό να ανοίγει απόψε (21:45, Novasports1) τον… χορό από πλευράς ελληνικών ομάδων. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κοντράρεται με τη φορμαρισμένη Αρμάνι στο Μιλάνο, έχοντας ως στόχο τη νίκη, που θα της αφήσει περιθώρια να ελπίζει σε πρόκριση από τη φάση των ομίλων.

Οι δύο ομάδες, τίθενται αντιμέτωπες για την 22η αγωνιστική, σε ένα ακόμα παιχνίδι που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση πρόκριση στα πλέι οφ. Οι Ιταλοί με ρεκόρ 13-7 (νίκες-ήττες) έχουν ανέβει -έπειτα από τέσσερις συνεχόμενες νίκες- στην 4η θέση της κατάταξης και σε περίπτωση που επικρατήσουν και κόντρα στην ελληνική ομάδα, θα έχουν εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την είσοδο στην οκτάδα.

Από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι», μετά την ήττα στο Κάουνας από τη Ζαλγκίρις -και ιδιαίτερα με τον τρόπο που αυτή ήρθε, ψάχνουν ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων, ώστε να καταφέρουν τον στόχο της πρόκρισης, που τώρα δείχνει πιο δύσκολος από ό,τι πριν κάποιες αγωνιστικές.

Ο κόουτς των Πειραιωτών θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο οποίος ξεπέρασε το «σφίξιμο» στη μέση, όχι όμως και τον Κώστα Παπανικολάου που συνεχίζει θεραπεία για τον τραυματισμό του στην πλάτη. Από πλευράς Αρμάνι, εξαιρετικά αμφίβολοι είναι οι Σιλντς, Μπρουκς και Ρολ, ενώ επέστρεψε ο Μίτσοφ.

Πάντως, ο Ολυμπιακός έχει με το μέρος του την παράδοση, καθώς μετρά 15 νίκες έναντι μόλις 7. Σε ό,τι αφορά τις αναμετρήσεις που έχουν γίνει στο Μιλάνο, οι δύο ομάδες μοιράζονται από 5 ροζ φύλλα αγώνα.