Ο Αντονίτο είναι ένας ποδοσφαιριστής που πέρασε από τον Παναθηναϊκό, αλλά πραγματικά και κυριολεκτικά… δεν ακούμπησε. Έφυγε χωρίς να παίξει ούτε λεπτό τόσο σε επίσημο όσο και σε κάποιο φιλικό παιχνίδι.

Πριν λίγες ημέρες, ο Ισπανός μπακ έμεινε ελεύθερος από τους «πράσινους» και επέστρεψε στην πατρίδα του για να συνεχίσει την καριέρα του με τη φανέλα της Καρταχένα. Εκεί, θα έχει την ευκαιρία να… θυμηθεί πώς είναι να παίζεις, ενώ -όπως φαίνεται- η εμπειρία του στην Ελλάδα θα του μείνει αξέχαστη για πολλούς λόγους.

Ο Λάζλο Μπόλονι έκρινε από τις προπονήσεις ότι ο 33χρονος Ισπανός δεν μπορεί να τον βοηθήσει καθόλου, κάτι που φαίνεται να εξόργισε τον παίκτη. Αυτό δείχνουν οι δηλώσεις που πραγματοποίησε στην ιστοσελίδα gazzetta.gr για όσο διάστημα έζησε ως παίκτης του Παναθηναϊκού.

Επίσης, αποκάλυψε πως διαγνώστηκε με φυματίωση, με το βακτήριο να βρίσκεται στον οργανισμό του από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν είχε εντοπιστεί. Μάλιστα, το ιατρικό επιτελείο του «τριφυλλιού» γλίτωσε τον Ίβηρα ποδοσφαιριστή από τα χειρότερα. Μετά την απαραίτητη θεραπεία, το πρόβλημα αποτέλεσε παρελθόν, επέστρεψε στις προπονήσεις, αλλά δεν συμπεριλήφθηκε ούτε σε μία αποστολή.

Πάντως, ο Αντονίτο είπε για την Ελλάδα ότι «είναι ένα μέρος που σίγουρα θα σκέφτομαι πάντα με αγάπη. Όλοι στον Παναθηναϊκό μου φέρθηκαν άψογα. Ο Παναθηναϊκός θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Έφυγα με το παράπονο πως δεν είχα την ευκαιρία να δείξω τι μπορώ να προσφέρω. Η εμπειρία μου, πάντως, με τον Μπόλονι ως προπονητή ήταν μία από τις χειρότερες στην καριέρα μου. Θέλω να καταστήσω σαφές πως δεν έχω τίποτα κόντρα στον σύλλογο. Αντιθέτως, είμαι ευγνώμων που ανήκα σε μία υπέροχη ομάδα».

Ωστόσο, για τον Ρουμάνο τεχνικό είχε μόνο τα χειρότερα να πει: «Ότι αυτός ο άντρας προπονεί μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο. Ανεξάρτητα από τα όσα έγιναν με εμένα. Το ότι ένας προπονητής δεν γνωρίζει τα ονόματα ή τις θέσεις των παικτών του, είναι έλλειψη σεβασμού προς τον σύλλογο και την ομάδα».