Ο Παναθηναϊκός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Όντεντ Κάτας, ο οποίος είναι ο 9ος προπονητής μετά την αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Από το καλοκαίρι του 1999 μέχρι και αυτό του 2012, επί 13 χρόνια δηλαδή, οι πράσινοι είχαν το κεφάλι τους ήσυχο σε ό,τι αφορά τη θέση του προπονητή. Ο Ομπράντοβιτς έφερνε τον ένα τίτλο μετά τον άλλο, είτε στην Ελλάδα είτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όλα κυλούσαν ρολόι και ο Παναθηναϊκός είχε μια σταθερότητα που θα ζήλευε οποιαδήποτε ομάδα.

Από το καλοκαίρι του 2012 κι έπειτα, όμως, τα πράγματα άλλαζαν ριζικά… Ο Σέρβος αποφάσισε να αποχωρήσει βάζοντας τέλος στο μεγαλύτερο κεφάλαιο της καριέρας του και από εκεί και πέρα οι πράσινοι ψάχνουν τον προπονητή με τον οποίο θα μπορούν να πορευθούν για χρόνια και δεν τον βρίσκουν.

Θα είναι ο Κάτας αυτός; Στις τάξεις του τριφυλλιού το εύχονται άπαντες, αλλά τα γεγονότα των τελευταίων 8,5 χρόνων δεν επιτρέπουν και μεγάλη αισιοδοξία, αφού έχουν ήδη περάσει άλλοι οκτώ από την ομάδα πριν τον Ισραηλινό.

Η αρχή έγινε με τον Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος ανέλαβε το καλοκαίρι του 2012, αποχώρησε τον Μάρτιο του 2014, επέστρεψε τον Απρίλιο του 2016 για να ξαναφύγει τον Οκτώβριο του ίδιου έτους και τρία χρόνια μετά ήταν ξανά στον Παναθηναϊκό για την τρίτη του θητεία, η οποία δεν διήρκεσε πολύ.

Ο δεύτερος προπονητής στη μετά Ομπράντοβιτς εποχή ήταν ο Φραγκίσκος Αλβέρτης που ανέλαβε τον Μάρτιο του 2014 και αποχώρησε στο τέλος της σεζόν, για να ακολουθήσει το καλοκαίρι του ’14 η συμφωνία με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο οποίος όμως δεν έβγαλε τη σεζόν 2014-15.

Αυτός που τον διαδέχθηκε, πριν την έναρξη των πλέι οφ εκείνης της σεζόν, ήταν ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, για να αφήσει τη θέση του στον Σάσα Τζόρτζεβιτς το καλοκαίρι του 2015. Ο Σέρβος ανέλαβε με όνειρα και ξεκίνησε με νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, αλλά αποτέλεσε παρελθόν πριν ολοκληρωθεί η σεζόν 2015-16.

Από τον πάγκο του Παναθηναϊκού πέρασε και ο Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2016 και αποχώρησε τον Δεκέμβριο του 2018. Αντικαταστάτης του ήταν ο Ρικ Πιτίνο, ο οποίος έκανε δύο θητείες στον πράσινο πάγκο. Η πρώτη ήταν από τον Δεκέμβριο του ’18 ως το καλοκαίρι του ’19, για να επιστρέψει τον Νοέμβριο του ίδιου έτους και να φύγει, οριστικά, την περσινή άνοιξη.

Και κάπως έτσι, φτάσαμε στον Γιώργο Βόβορα, ο οποίος ήταν αυτός που αναλάμβανε την ομάδα έστω για ένα ματς όποτε άλλαζε προπονητής και μέχρι να έρθει ο επόμενος. Τη φετινή σεζόν, τελικά, ο Βόβορας την ξεκίνησε σαν.. κανονικός προπονητής του Παναθηναϊκού, αλλά δεν μακροημέρευσε ούτε αυτός, αφήνοντας τελικά τη θέση του στον Κάτας.