Ένας από τους πιο κομβικούς ποδοσφαιριστές σε διεθνές επίπεδο τα τελευταία χρόνια και εμβληματική μορφή της Ρεάλ Μαδρίτης, είναι πλέον ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του για την καριέρα του, χωρίς να χρειάζεται να ρωτήσει τη διοίκηση των «μερένχες». Ο λόγος για τον Σέρχιο Ράμος, ο οποίος έχει ανοίξει την πόρτα της εξόδου και το μόνο που μένει είναι είτε να την κλείσει πίσω του, είτε να τη… σφραγίσει για τα καλά.

Από την 1η Ιανουαρίου, ο αρχηγός της «βασίλισσας» είναι ελεύθερος να συζητήσει με τους συλλόγους που ενδιαφέρονται για εκείνον, έξι μήνες πριν από τη λήξη του συμβολαίου του. Μια κατάσταση που δεν θα άφηνε αδιάφορη τη Μάντσεστερ Σίτι και ειδικότερα τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Σύμφωνα με το ESPN, ο προπονητής των «πολιτών» είναι θαυμαστής του 34χρονου στόπερ και θέλει να τον πάρει μαζί του στην Αγγλία το επόμενο καλοκαίρι, ενώ Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Παρά την ηλικία του (θα γιορτάσει τα 35α γενέθλιά του τον Μάρτιο), ο Ράμος έχει προτάσεις για να αλλάξει πρωτάθλημα και να συνεχίζει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο. Σύμφωνα, με το El Larguero de la SER, οι δύο πλευρές θέλουν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, ωστόσο υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που στέκονται εμπόδιο σε επέκταση της χρόνιας συνεργασίας τους.

Συγκεκριμένα, ο Σέρχιο Ράμος επιμένει σε διετή ανανέωση, αλλά η διοίκηση του έχει κάνει πρόταση για ανανέωση για ένα μόνο χρόνο, με προοπτική ανανέωσης για ένα επιπλέον έτος. Κάτι που βρίσκει κάθετο τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό.

Μάλιστα, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, φέρεται να είπε στον πρόεδρο της ομάδας, Φλορεντίνο Πέρεθ πως «δεν θα δεχθώ την πρόταση που μου κάνατε κι από εδώ και στο εξής είμαι πρόθυμος να ακούσω προσφορές άλλων ομάδων», με τον ισχυρό άνδρα των Μαδριλένων να απαντά «αν έχεις μια καλή προσφορά θα το κατανοήσουμε».

Από την ένταξή του στο σύλλογο, το 2005, ο Ανδαλουσιανός αμυντικός μετρά συνολικά 667 εμφανίσεις με τον σύλλογο της Μαδρίτης, έχοντας σκοράρει και 100 γκολ, ενώ μοίρασε και 40 ασίστ. Αυτή τη σεζόν μετρά 16 συμμετοχές και 3 τέρματα στο ενεργητικό του.