Τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που εμφανίζει -ειδικά το τελευταίο διάστημα- θέλει να διορθώσει η ΑΕΚ, η οποία θα προσπαθήσει να το κάνει αυτό μέσω προσθηκών στο ρόστερ της. Στο πλαίσιο αυτό, ειλημμένη είναι η απόφαση για δύο μεταγραφές, ενός δεξιού μπακ και ενός στόπερ, με στόχο να αναβαθμίσουν την ποιότητα στα μετόπισθεν.

Όσον αφορά τον πλάγιο αμυντικό, η προσθήκη θα έρθει από την ξένη αγορά. Υπάρχει μία λίστα παικτών που εξετάζουν στην Ένωση με ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό που μπορούν να αναβαθμίσουν τη θέση. Μάλιστα, από τα «κιτρινόμαυρα» ρεπορτάζ αναφέρεται πως έχουν ξεκινήσει και κάποιες επαφές με υποψήφιους στόχους.

Όσον αφορά τον Γιάννη Κώτσιρα, αποτέλεσε στόχο του «δικεφάλου», αλλά από αρκετούς θεωρήθηκε μια λύση που δεν θα έφερνε το απαραίτητο… άλμα ποιότητας στη θέση. Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, από την ΑΕΚ πρόσφεραν 200.000 ευρώ συν τον Σταύρο Βασιλαντωνόπουλο στον Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο το θέμα δεν προχώρησε. Ο παίκτης της Ένωσης δεν δέχθηκε να πάει στους Αρκάδες, έχοντας ως προτεραιότητα το εξωτερικό και το θέμα σταμάτησε εκεί.

Η μόνη περίπτωση να αλλάξουν τα δεδομένα όσον αφορά το θέμα του Κώτσιρα, είναι να φύγει από τώρα ο Μιχάλης Μπακάκης, ώστε να αναλάβει τον ρόλο του αντικαταστάτη του.

Όσον αφορά στη θέση του κεντρικού αμυντικού, αναζητείται ένας παίκτης κλάσης που θα αποτελέσει τον ηγέτη της άμυνας. Η περίπτωση του Όγκνιεν Βράνιες παραμένει πάντα στα υπόψη, με τον Μανόλο Χιμένεθ να παρουσιάζεται θετικός στην επιστροφή του. Βεβαίως, δεν είναι ο μόνος που βρίσκεται στη λίστα του Παναγιώτη Κονέ και του Ανδαλουσιανού προπονητή.