Με τον Ελ Αραμπί να είναι για ακόμη μία φορά πρωταγωνιστής, ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ, μπήκε με το δεξί στο 2021 και ξεφεύγει από τους διώκτες του.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που μπήκαν την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα και αφού πρώτα απείλησαν στο 10′ με τον Ελ Αραμπί που δεν τελείωσε καλά τη φάση, άνοιξαν το σκορ στο 13′ με τον Μαροκινό, ο οποίος αυτή τη φορά με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Τσιντώτα (1-0).

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε το προβάδισμα και τη δυνατότητα να διαχειστεί το ματς όπως ήθελε, απέναντι σε μια ΑΕΚ που είχε επιθυμία αλλά όχι και την ικανότητα να κάνει κάτι καλό στο πρώτο ημίχρονο, στο τέλος του οποίου και συγκεκριμένα στο 44′ ο Μάνταλος έκανε καλή ενέργεια αλλά ο Ραφίνια τον σταμάτησε.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Μανόλο Χιμένεθ προχώρησε σε τρεις αλλαγές και η αλήθεια είναι πως η Ένωση παρουσιάστηκε βελτιωμένη στη συνέχεια, έχοντας τις φάσεις για να ισοφαρίσει. Θα μπορούσε, δηλαδή, να το κάνει στο 51′ με τον Σιμόες, ο οποίος είδε την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ, ενώ στο 66′ ο Μάνταλος, με διπλή προσπάθεια, είδε την μπάλα να πάει στο δοκάρι.

Ήταν η στιγμή που οι κιτρινόμαυροι άγγιξαν το 1-1 αλλά δεν το έκαναν και δύο λεπτά μετά… έχασαν οριστικά, αφού τα λάθη στην άμυνα τους ήταν τέτοια που ο Ελ Αραμπί δεν τα άφηνε ανεκμετάλλευτα. Δεύτερο γκολ, επομένως, από τον Μαροκινό και 2-0 για τον Ολυμπιακό, ο οποίος στη συνέχεια «έσβησε» το ματς και πήρε ακόμη ένα τρίποντο.

Έτσι, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, η οποία έβαλε και τρίτο γκολ στο 93′ με πέναλτι του Βαλμπουενά (το πήρε ο ίδιος από τον Σιμόες), είναι πλέον στο +6 από τον Άρη που έχει ένα ματς λιγότερο, στο +7 από τον ΠΑΟΚ και στο +11 από την ΑΕΚ.

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά (89′ Τιάγκο Σίλβα0, Μπρούμα (61′ Βαλμπουενά), Φορτούνης (70′ Ραντζέλοβιτς), Βρουσάι (70′ Μπουχαλάκης), Ελ Αραμπί.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Μπακάκης (46′ Σβάρνα), Κρίστισιτς (82′ Αλμπάνης), Σιμόες, Μάνταλος, Γκαρσία (46′ Γαλανόπουλος), Λιβάια (73′ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (46′ Ολιβέιρα).