Στο χθεσινό ματς κόντρα επίσης στους Χιτ στο Μαϊάμι οι Μπακς ήταν το λιγότερο απολαυστικοί, καθώς όχι μόνο κέρδισαν με 144-96, αλλά έκαναν ρεκόρ τριπόντων σε όλο το NBA. Σήμερα όλοι περίμεναν διαφορετικό παιχνίδι, καθώς αναμενόταν η αντίδραση των φιναλίστ των περσινών τελικών. Μια αντίδραση που υπήρξε με σημαιοφόρο τον Ντράγκιτς και που τους έφερε τη νίκη παρότι βρέθηκαν πίσω στην τρίτη περίοδο ακόμα και 17 πόντους. Με μια φοβερή τέταρτη περίοδο όμως έφτασαν στη νίκη με 119-108. Μια νίκη που τους φέρνει στο 2-2, ενώ τα… ελάφια έπεσαν στο 2-3.

Από μία περίοδο στο ημίχρονο

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο που είχε δύο πρόσωπα. Αρχικά στο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι παίζοντας καλύτερη άμυνα από την χθεσινή, κατάφεραν όχι μόνο να έχουν τον έλεγχο, αλλά να προηγηθούν με 25-19. Τα… ελάφια δεν έφτασαν δηλαδή τους 20 πόντους, την στιγμή που στο χθεσινό παιχνίδι είχαν βάλει στο ίδιο διάστημα 46! Την δεύτερη περίοδο όμως με τον Γιάννη να ανεβάζει ρυθμούς και τα τρίποντα να αρχίζουν να μπαίνουν, οι Μπακς ισορρόπησαν και είχα ένα επί μέρους 37-26 παίρνοντας προβάδισμα.

Ασταμάτητοι στη τρίτη οι Μπακς με συνεχόμενα καρφώματα του Γιάννη

Στην τρίτη περίοδο οι Μπακς έδειξαν πως θα πάρουν μια σχετικά άνετη νίκη, καθώς έφτασαν να προηγούνται ακόμα και με 17 πόντους. Στο διάστημα αυτό ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του και εκτός από τα καρφώματα που έκανε το ένα μετά το άλλο, ευστόχησε και σε τρίποντα, την στιγμή που χθες ήταν ο μοναδικός παίκτης των Μπακς που δεν είχε σκοράρει έξω από την συγκεκριμένη γραμμή.

Στην τέταρτη περίοδο υπήρχαν μόνο οι Χιτ

Και έτσι φτάσαμε στην τέταρτη περίοδο όπου από την μία οι Χιτ κυριάρχησαν και από την άλλη οι Μπακς ήταν σαν να μην βγήκαν καν στο γήπεδο. Με τους Ντράγκιτς, Χίρο και Ολίνικ να κάνουν ό,τι θέλουν οι παίκτες του Σποέλστρα είχαν ένα επιμέρους 31-17, φτάνοντας και με σχετική άνεση στη νίκη. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο εξαιρετικός Ντράγκιτς με τον Σλοβένο να πετυχαίνει 26 πόντους και τον ακολούθησαν οι Αντεμπάγιο με 22 και 10 ασίστ και Χίρο με 20. Για τους ηττημένους ο Γιάννης με 26 πόντους ήταν πρώτος σκόρερ πετυχαίνοντας και το πρώτο του φετινό triple double με 13 ριμπάουντ και 10 ασίστ, ενώ θετικός ήταν και ο ΝτιΒιντσέντζο με 15.

(φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: gazzetta.gr