Για ακόμη μία μέρα οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ συνέχισαν τον «χαρτοπόλεμο», με πολύ βαρείς χαρακτηρισμούς αυτή τη φορά.

Οι δύο πλευρές είναι στα… χαρακώματα λόγω της υπόθεσης με τον Μάριο Σιαμπάνη του Άρη και της καταγγελίας για απόπειρα δωροδοκίας, χωρίς να δείχνουν διατεθειμένες για… ανακωχή. Έτσι, υπήρξαν ξανά εκατέρωθεν ανακοινώσεις, με τους χαρακτηρισμούς να είναι πιο σκληροί από ποτέ.

Την αρχή έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

«Κύριοι,

Έχετε ξεπεράσει κάθε όριο ύβρεων και προκλητικών ψευδών στην απέλπιδα προσπάθεια σας για να ξεγελάσετε τουλάχιστον τον κόσμο σας.

Αν έχετε το οποιοδήποτε επιλήψιμο στοιχείο για οποιονδήποτε στον Ολυμπιακό, πηγαίνετε ΤΩΡΑ στον Εισαγγελέα να υποβάλλετε μήνυση. Γιατί όλο δημόσιες «καταγγελίες» είστε για δήθεν σκευωρίες και μέχρι τώρα ΤΙΠΟΤΑ δεν έχετε κάνει, εκτός από το να δίνετε εξηγήσεις και να απολογείστε για όσα παράνομα έχετε διαπράξει και τα οποία έχουμε αρμοδίως καταγγείλει.

Τα γεγονότα εύγλωττα μιλούν από μόνα τους χωρίς να χρειάζεται κανένας σχολιασμός:

1. Ο πρόεδρος σας κ. Σαββίδης, αμαυρώνοντας την ιστορία του ΠΑΟΚ και ρεζιλεύοντας παγκοσμίως το ελληνικό ποδόσφαιρο και τη χώρα, με μοναδικό τρόπο, μπούκαρε ένοπλος στον αγωνιστικό χώρο διακόπτοντας εν εξελίξει αγώνα βρίζοντας και απειλώντας τους διαιτητές γιατί απλά διαφωνούσε με μια απόφαση τους. Και γι’ αυτό έχετε αμετάκλητα καταδικαστεί από την αθλητική δικαιοσύνη. Όπως θα είχατε καταδικαστεί και από την τακτική ποινική δικαιοσύνη, αν επί 3 σχεδόν χρόνια δεν επιδιώκατε και σκανδαλωδώς επιτυγχάνατε με διάφορα προσχήματα αναβολές για να αποφύγετε τη βέβαιη καταδίκη.

2. Η γνωστή υπόθεση πολυϊδιοκτησίας που ούτε εσείς τολμήσατε να αμφισβητήσετε έστω και ένα από τα περιστατικά και τις συναλλαγές που διαπίστωσαν οι αρμόδιες αρχές με την αγορά των εγκαταστάσεων της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗΣ από την περίφημή RFA και τον Καλπαζίδη. Ρίξατε τόνους λάσπης σε όσους δεν εκβιάστηκαν είτε από τις πρωτοφανείς και ακόμα ατιμώρητες απειλές του κ. Γκαγκάτση για το διαμελισμό της χώρας στα δύο και για τους «υπαλλήλους Υπουργούς» είτε από τη συστηματική επίθεση των μέσων που ελέγχετε νομίζοντας ότι θα έχετε ασυλία σε όλα. Αλλά η αλήθεια έλαμψε και έβαλε φρένο στις επιδιώξεις σας να ελέγχετε κυριαρχικά και άλλες ομάδες της ίδιας διοργάνωσης αλλά και προσωπικά παίχτες τους. Από τότε είχατε έφεση στους τερματοφύλακες … μιας και κανείς δε θα ξεχάσει ότι ο Ζίβκοβιτς ήταν ήδη παίχτης σας όταν «έπιανε αέρα» για να κατακτήσετε επιτέλους ένα κάλπικο πρωτάθλημα με δεκανίκι τους 6 βαθμούς της υπό έμμεσης ιδιοκτησίας σας ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ. Το μόνο που καταφέρατε ήταν να διαπομπεύσετε και να διαλύσετε μια ιστορική ομάδα.

3. Η εμπλοκή και η εν τέλει καταδίκη από την ελληνική δικαιοσύνη ενός ακόμη πρώην υπαλλήλου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (υπεύθυνου οργανωμένων οπαδών σας μεταξύ άλλων ιδιοτήτων του) – κ. Μηλιωρίδη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής μελών της καλύπτονταν από την DIMERA (ναι την μέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ) και έκανε βομβιστικές επιθέσεις σε αυτοκίνητα συγγενών μη συνεργάσιμων προπονητών ή μάνατζερ. Εκκρεμούν και κάποιες βέβαια, αφού οι «σύντροφοι» σας είχαν φροντίσει να καταχωνιαστούν.

4. Το τελευταίο σκάνδαλο πρωτοφανούς κακουργηματικής δωροδοκίας με πρωταγωνιστή πάλι έναν πρώην υπάλληλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έλαβε χώρα λίγες ημέρες πριν τον αγώνα του ΆΡΗ με τον ΠΑΟΚ. Όπου κανείς μέχρι τώρα- ούτε εσείς- δεν αμφισβήτησε ότι ένας πρώην υπάλληλος σας παρουσία μπράβου πρόσφερε υπέρογκα ποσά στον νυν τερματοφύλακα του ΑΡΗ για να έχει μειωμένη απόδοση ώστε να κερδίσει η ομάδα σας. Και μόλις αυτό βγήκε στο φως αντί να ζητήσετε να διερευνηθεί και να λάμψει η αλήθεια, εσείς πρώτα «απειλήσατε» τον Σιαμπάνη με καταγγελία για διετή αποκλεισμό ώστε να τον αφανίσετε από τον ποδοσφαιρικό χάρτη γιατί τόλμησε να καταγγείλει τη δωροδοκία και όταν αυτό δεν ήταν αρκετό για να κάνει πίσω, τον δώσατε βορά σε ανεγκέφαλους βγάζοντας παράνομα στη δημοσιότητα όλα τα προσωπικά του δεδομένα (ακόμα και τη διεύθυνση του σπιτιού του στη Θεσσαλονίκη).

Καθρέφτης σας, λοιπόν, είναι τα γεγονότα που έχουν επικυρωθεί και με αποφάσεις δικαστηρίων δηλαδή, η ένοπλη εισβολή του προέδρου και ιδιοκτήτη σας, η παραβίαση των διατάξεων της πολυϊδιοκτησίας για να κατακτήσετε αθέμιτα το πρωτάθλημα, η συμμετοχή πρώην υπαλλήλου σας σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τις βομβιστικές επιθέσεις σε ανθρώπους του ποδοσφαίρου που χρηματοδοτούνταν από τη DIMERA και τώρα το τελευταίο σκάνδαλο της κακουργηματικής δωροδοκίας που είναι υπό διερεύνηση και φέρονται εμπλεκόμενοι πρώην και νυν στελέχη σας.

Κύριοι, εμείς δεν είμαστε εισαγγελείς ή δικαστές για να σας απευθύνουμε ερωτήσεις. Εκεί έχετε κληθεί ή θα κληθείτε να απαντήσετε σε όλα αυτά. Είτε θέλετε είτε όχι.

Πλέον είναι γνωστή η προσφιλής τακτική σας. Όσο και να εκβιάζετε για χωρισμό της Ελλάδας στα δυο ή να βάζετε τους οπαδούς να επιχειρούν να εκβιάσουν κυβερνήσεις βγάζοντας ανακοινώσεις περί κήρυξης πολέμου ή συνδικαλιστές της ελληνικής αστυνομίας να δημοσιεύουν ανακοινώσεις με οπαδικά συνθήματα του ΠΑΟΚ, στην Ελλάδα όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο.

Γι’ αυτό λοιπόν αφήστε τις αρχές να κάνουν απερίσπαστα την δουλειά τους γιατί η δικαιοσύνη στη χώρα μας δεν εκβιάζεται.

Καλές γιορτές!».

Η απάντηση του ΠΑΟΚ

Λίγη ώρα μετά, ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να βγάλει ανακοίνωση για να απαντήσει σε αυτή του Ολυμπιακού, αναφέροντας τα εξής.

«Κύριοι και κυρίες της ΠΑΕ ΟΣΦΠ,

Αφού σας ευχηθούμε ειλικρινώς ψυχική και σωματική υγεία και Καλά Χριστούγεννα, θα σας περιγράψουμε γιατί η κοινή γνώμη σάς θεωρεί ό,τι πιο σιχαμένο έχει προκύψει μαζεμένο σε διοικητική ομάδα ποδοσφαιρικού συλλόγου παγκοσμίως.

Επίσης, θα απαντήσουμε στα σημεία της εμετικής ανακοίνωσής σας και θα σας αποστείλουμε, ως οφείλουμε, τις μηνύσεις και τις αγωγές που αξίζουν σε αυτή και τους συντάκτες της.

Τέλος, θα σας απευθύνουμε ξανά όλα τα ερωτήματα που αρνείστε να απαντήσετε εδώ και μέρες. Μην ανησυχείτε, τα ερωτήματα αυτά θα πάνε και ως επώνυμη καταγγελία με όσα στοιχεία έχουμε και στους αρμόδιους να ελέγξουν τη βασιμότητά τους. Ήδη στις καταθέσεις των στελεχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχουν αναφερθεί οι απαντήσεις τις οποίες εσείς δε δίνετε.

1. Για έναν σύλλογο που ανήκει στον κ. Μαρινάκη, που δεν σεβάστηκε ποτέ -παρότι του επιβλήθηκαν- τους ντροπιαστικούς περιοριστικούς όρους, μεταξύ άλλων απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, είναι τουλάχιστον γελοίο να υπενθυμίζει τη μόνη τιμωρία που έχει επιβληθεί στον κύριο Σαββίδη, την οποία ο ίδιος σέβεται, παρότι πολύ εύκολα θα μπορούσε να αγνοήσει, πληρώνοντας ένα απλό πρόστιμο.

2. Είναι επίσης γελοίο να μιλάτε για δική μας προσπάθεια να αναβάλουμε μια ποινική δίκη που επιθυμούμε, όταν μόλις την περασμένη εβδομάδα θριαμβολογήσατε διά του Αντιπροέδρου σας για την…παραγραφή των αδικημάτων της Συμμορίας σας, όπως αναμενόταν, μετά τις αναδιπλώσεις των καταθέσεων όσων δεν θέλουν να έχουν την τύχη μαρτύρων που αγνοούνται σε άλλες υποθέσεις για τις οποίες είχαν φυλακιστεί εν ενεργεία στελέχη σας, όπως ο κ. Κοτσώνης.

3. Για έναν σύλλογο που έχει συνδεθεί με τον ξυλοδαρμό Τζήλου με απευθείας επικοινωνία στελεχών του με τους δράστες της άνανδρης (πως αλλιώς; ) επίθεσης, που έχει συνδεθεί με τη δολοφονία Φιλόπουλου με την κατηγορία ανθρώπων που είχαν ή έχουν διοικητικό πόστο, που έχει καταδικαστεί στην συνείδηση του κόσμου για καμένους φούρνους, ξυλοδαρμούς δημοσιογράφων και σειρά άλλων παράνομων ενεργειών, είναι τουλάχιστον ντροπή να ανασύρονται ποινικά μητρώα και οι έκνομες ενέργειες ανθρώπων που αποχώρησαν από τον ΠΑΟΚ και δεν συνδέονται καθ’οιονδήποτε τρόπο με αυτόν.

4. Είναι τουλάχιστον άνανδρο -και λογικό, αφού το ενορχηστρώνει η γυναίκα ατζέντης του Μάριου Σιαμπάνη και γενική διευθύντρια του ΟΣΦΠ Λίνα Σουλούκου– να μας καλείτε να απαντήσουμε για κάτι που σε όλους τους τόνους έχουμε πει ότι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, πέραν από όσα εσείς καταγγέλλετε. Για να διαψεύσουμε ή να επιβεβαιώσουμε κάποια συνάντηση ΠΟΥ ΔΕ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ, κύριοι και κυρίες, πρέπει να έχουμε γνώση αν έλαβε χώρα. Εμείς λοιπόν δεν έχουμε γνώση αν έλαβε χώρα, ΕΣΕΙΣ πώς γνωρίζετε ότι έγινε και την επιβεβαιώνετε; Δεν γνωρίζουμε λοιπόν κύριοι και κυρίες αν, ποιοι και για ποιόν λόγο πήγαν για καφέ με τον Μάριο Σιαμπάνη και τι του είπαν παρότι εσείς φαίνεται να το γνωρίζετε πολύ καλά. Γνωρίζουμε όμως κάποια πράγματα για τα ονόματα που εσείς καταγγείλατε και τα καταθέσαμε. Γνωρίζουμε τη σχέση του Ολυμπιακού και των στελεχών του με τον Μάριο Σιαμπάνη και τα καταθέσαμε. Γνωρίζουμε το ήθος του παίκτη και το δικό σας και καταγγείλαμε ότι δεν θα είχατε κανένα πρόβλημα ούτε εκείνος, ούτε εσείς να στήσετε ένα παραμυθάκι. Περιμένουμε λοιπόν και εμείς και εσείς, να δούμε τι θα αποφανθεί η δικαιοσύνη. Κατανοητό;

5. Η πρεμούρα σας να υπερασπίζεστε τον Αυγενάκη, να ξέρετε, δεν τον βοηθά να ξεπλύνει γρηγορότερα την ταμπέλα του «υπαλλήλου» σας (όχι πως το επιδιώκει άλλωστε) όπως καταγγέλθηκε. Αν κάποιος κάνει τον κόπο να ψάξει στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες της δίκης για τα αδικήματα που…παραγράφησαν, εύκολα θα επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς αυτούς.

6. Δεν σας αρκεί που σας εξευτέλισε το CAS, εσάς και την στημένη επιτροπή της ΕΕΑ και εκείνου που τη διόρισε για χατήρι σας, θέλετε ο εξευτελισμός σας να έχει και διάρκεια. Σας υποσχόμαστε ότι από αυτήν την υπόθεση και μετά θα μας συναντάτε σε δικαστήρια πιο συχνά και από την οικογένειά σας. Γιατί ήταν η πιο στημένη υπόθεση που έχει εμφανιστεί ποτέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο και γιατί ήταν η εξυπηρέτηση ενός Υφυπουργού για τη στήριξη από τον μιντιακό όμιλο του κ. Μαρινάκη.

7. Όσον αφορά το πιο μάγκικο πρωτάθλημα της ιστορίας του Ελληνικού ποδοσφαίρου, το μοναδικό αήττητο μετά από εκείνο του Παναθηναϊκού 60 χρόνια πριν, έχουμε να σας πούμε το εξής: εσείς αήττητο πρωτάθλημα δε θα πάρετε ποτέ. 6 βαθμούς με Ξάνθη, 6 βαθμούς με εσάς, 6 βαθμούς με 11 ομάδες από τις 15. Για το περσινό Αυγενάκειο πρωτάθλημα που σας χάρισε ο Υπουργός σας με τους κουμπάρους του στην ΕΕΑ θα μιλήσετε;

Τελειώνοντας, σας θέτουμε άλλη μια φορά ερωτήματα με εύκολη διατύπωση για να απαντήσετε δημόσια, πριν πάτε ως ύποπτοι στον Εισαγγελέα:

* Θεωρείτε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ εμπλεκόμενη στην φερόμενη απόπειρα δωροδοκίας του Μάριου Σιαμπάνη, που εσείς καταγγείλατε;

* Είναι θεμιτό ένας ποδοσφαιριστής που εκπροσωπείται από την Γενική Διευθύντρια του ΟΣΦΠ κυρία Λίνα Σουλούκου και νομικά από την αδερφή της, να αγωνίζεται εναντίον του Ολυμπιακού;

* Είναι θεμιτό ένας ποδοσφαιριστής να σπάει το συμβόλαιό του με τον ΟΣΦΠ, και να υπογράφει με το 1/6 των χρημάτων με ανταγωνιστική (;) ομάδα, να χρησιμοποιείται για να στηθεί μια ακόμη σκευωρία εναντίον του ΠΑΟΚ; Το υπόλοιπο 5/6 των χρημάτων το λαμβάνει ακόμη ή τέτοια αυταπάρνηση αυτό το παιδί;

* Είναι λογικό να προσδιορίζει ο Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού τους συμμετέχοντες ενός περίεργου ραντεβού και μετά να έχει επιλεκτική μνήμη;

*Είναι λογικό να σαλιαρίζει με τον Μάριο Σιαμπάνη στο Instagram μια βδομάδα πριν το μεταξύ τους ματς;

Είστε μάστορες στην δολοφονία χαρακτήρων και έχετε τον μιντιακό στόλο που χρειάζεται για την επανάληψη των ψεμάτων σας. Δυστυχώς έχετε και δικαστικούς και πολιτικούς βραχίονες στην οργάνωσή σας. Αλλά όλα αυτά κάποια στιγμή τελειώνουν. Όταν όλοι όσοι χρησιμοποιείτε, αντιληφθούν ότι θα αποτελέσουν τις στυμμένες λεμονόκουπες που θα πετάξετε από την λαιμαργία, την αλαζονεία και την ανηθικότητά σας. Και τότε, θα δούμε τι θα παραγραφεί και τι θα βουλιάξει σαν ακυβέρνητο καράβι στο λιμάνι του Πειραιά…».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.