Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε του Παναθηναϊκού και δεν έχασε άλλο έδαφος στη μάχη του τίτλου.

Η ήττα από τον Άρη την προηγούμενη Κυριακή και όσα ακολούθησαν, έκαναν υποχρεωτικό για τον δικέφαλο του βορρά το να αντιδράσει παίρνοντας τη νίκη σε ένα άλλο μεγάλο ματς και ακριβώς αυτό έκαναν. Μετά το αναγνωριστικό πρώτο 10λεπτο, η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία άνοιξε το σκορ στο 11′ με την κεφαλιά του Σφιντέρσκι, αλλά οι πράσινοι δεν πτοήθηκαν και στο 16′ ισοφάρισαν με το πλασέ του Αϊτόρ, μετά την κεφαλιά-πάσα του Μακέντα.

Τρία λεπτά μετά ο Σφιντέρσκι έφτασε κοντά στο να δώσει ξανά το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ αλλά ο Ξενόπουλος απέκρουσε και στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με συνέπεια να λείψουν οι μεγάλες φάσεις μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα και έδειχνε πιο απειλητικός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είχε και καθαρές ευκαιρίες, αλλά οι Θεσσαλονικείς ήταν αυτοί που σκόραραν: Στο 65′ ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σφιντέρσκι πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ίνγκασον τη δεύτερη, κάνοντας το 2-1.

Ο Λάζλο Μπόλονι προχώρησε σε αλλαγές αλλά αυτό μάλλον δεν άρεσε στον Βιγιαφάνιες που κλωτσούσε τον πάγκο μετά την αντικατάστασή του και στο 77′ ο Αουγκούστο άγγιξε το τρίτο γκολ για τους απρόμαυρους αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά το δυνατό σουτ. Αν γινόταν εκεί το 3-1 το ματς θα κρινόταν οριστικά, αλλά δεν έγινε και έτσι παρέμεινε ανοιχτό ως το τέλος, με τους πράσινους να έχουν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Χατζηγιοβάνη στο 88′.

Ευκαιρία που χάθηκε όμως, όπως χάθηκε και το ματς για τον Παναθηναϊκό, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει το τρίποντο και να ηρεμεί κάπως μετά τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (82′ Κρέσπο), Γιαννούλης, Ντόουγκλας Αουγκούστο (89′ Εσίτι), Ελ Καντουρί, Μουργκ (71′ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Τζόλης (90′ Περέιρα), Σβιντέρσκι (82′ Τσόλακ).

Παναθηναϊκός: Ξενόπουλος, Σάντσες (89′ Μπουζούκης), Πούγγουρας (82′ Αλεξανδρόπουλος), Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Μαουρίσιο, Αϊτόρ (82′ Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάνης, Βιγιαφάνιες (71′ Ιωαννίδης), Μακέντα (71′ Καρλίτος).