Το πιο δύσκολο καλοκαίρι του Παναθηναϊκού έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες με τους «πράσινους» να προσπαθούν να ολοκληρώσουν τον μετεγγραφικό τους σχεδιασμό με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και το μικρότερο δυνατό κόστος. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανανέωσε για δύο χρόνια με 1,3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, λίγα περισσότερα απ’ όσα έπαιρνε δηλαδή την τελευταία διετία.

Ο Δημήτρης Ιτούδης ανανέωσε για δύο χρόνια για σχεδόν 250.000 ευρώ το χρόνο. Η συμφωνία με τον Ζοτς περιελάμβανε και τον Δημήτρη Ιτούδη, που συνεχίζει για άλλα δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό, φτάνοντας κι αυτός τις 13 σεζόν στο Τριφύλλι, καθώς η συνεργασία του με την ομάδα ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1999.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ανανέωσε για τρία χρόνια με συνολικές απολαβές 6 εκατομμύρια ευρώ, τα ίδια χρήματα δηλαδή σε σχέση με όσα λάμβανε τις τρεις τελευταίες σεζόν. Ήταν ίσως το πιο σίγουρο χαρτί του Παναθηναϊκού. Ο Διαμαντίδης ήθελε να συνεχίσει στους «πράσινους», που με τη σειρά τους ήταν δεδομένο ότι θα έκαναν τα πάντα προκειμένου να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της… σημαίας τους. Το 2013, ο Διαμαντίδης θα βαδίζει στα 33, έχοντας συμπληρώσει αισίως εννιά χρόνια στον Παναθηναϊκό. Η αλήθεια είναι ότι μετά τον Ομπράντοβιτς, ο Διαμαντίδης ήταν ο πιο σημαντικός «κρίκος» του φετινού καλοκαιριού, γεγονός που ευνοείται από την στάση του ίδιου του Μήτσου, που ουδέποτε σκέφτηκε να αλλάξει φανέλα.

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει δεχθεί πρόταση τριετές συμβόλαιο με συνολικές απολαβές 6 εκατομμύρια ευρώ, με αύξηση περίπου 1,5 εκατομμύριο στη βάση τριέτιας. Για το μέλλον του Βασίλη Σπανούλη έχουν γραφτεί χιλιάδες λέξεις, ενώ είναι δεδομένο ότι η όποια απόφασή του θα προκαλέσει νέο… ποταμό αναλύσεων. Ο Παναθηναϊκός έχει αποφασίσει εδώ και καιρό ότι το συμβόλαιο του Διαμαντίδη είναι το μισθολογικό ταβάνι των Πρωταθλητών, με τον V-Span να δέχεται μια σχεδόν ισόποση προσφορά.

πηγή: gazzetta.gr