Ο Ότο Ρεχάγκελ άνοιξε τα χαρτιά του και μίλησε για όλους και για όλα, αποκλειστικά στα κανάλια Novasports! Στην ειδική εκπομπή «Legend Stories», που ετοίμασε η δημοσιογραφική ομάδα των αθλητικών καναλιών της Nova, εν όψει της συμμετοχής της Εθνικής στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, ο «Όθωνας» του ελληνικού ποδοσφαίρου υποδέχτηκε τους δημοσιογράφους των καναλιών Novasports, Αποστόλη Λάμπο και Γιάννη Φουρνάρο στη γενέτειρα του, το Έσσεν και συνομίλησαν για όλες εκείνες τις μαγικές στιγμές του 2004, και όχι μόνο.

Δέκα χρόνια μετά το έπος της Πορτογαλίας, ο Γερμανός αρχιτέκτονας που οδήγησε την Ελλάδα στο υψηλότερο σκαλί του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αναφέρθηκε σε ανέκδοτες ιστορίες και αποκάλυψε το πώς άλλαξε τα κακώς κείμενα, που ταλάνιζαν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Παράλληλα, εξήγησε το μυστικό που οδήγησε την Εθνική Ελλάδος στην κορυφή της Ευρώπης επισημαίνοντας με νόημα: «Νικήσαμε, επειδή κανένας στον κόσμο όλο ή στην Ευρώπη δεν υπολόγιζε ότι η Ελλάδα είχε καλή ομάδα το 2004. Γι’ αυτό γίναμε πρωταθλητές Ευρώπης. Είχαμε μία καλή ομάδα».

Ο 76χρόνος τεχνικός, έκανε αναδρομή στο παρελθόν του και για πρώτη φορά μίλησε για τον άνθρωπο που τον ενέπνευσε, ώστε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, τον Χέλμουτ Ραν, Παγκόσμιο πρωταθλητή με την Εθνική Γερμανίας, το 1954. Επίσης, αναφέρθηκε στον Τραϊανό Δέλλα, τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή, με τον οποίο συνεργάστηκε στην Ελλάδα, ενώ έδωσε και την ευχή του στην Ελλάδα για το Μουντιάλ της Βραζιλίας: «Ελπίζω οι οπαδοί να δείξουν εξίσου μεγάλο ενθουσιασμό όταν παίξει η Εθνική ομάδα στη Βραζιλία. Να τη στηρίξετε όπως το 2004. Εύχομαι στους Έλληνες καλή τύχη».