Ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν ο προπονητής με τον οποίο η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα μετά από 24 χρόνια. Μάλιστα, ο Ισπανός τεχνικός πιστώθηκε μεγάλο μέρος της επιτυχίας, καθώς αρκετοί ήταν εκείνοι που υποστήριζαν (και ακόμη το κάνουν) ότι κατάφερε να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που είχε το ρόστερ εκείνης της ομάδας στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Ο 56χρονος Ανδαλουσιανός αναφέρθηκε μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα LiveSport στην Ένωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, για την οποία είπε πως είναι ομάδα ικανή να διεκδικήσει τον τίτλο, αλλά και να προχωρήσει στην Ευρώπη, καθώς έχει «συγκεκριμένο πλάνο» και «πολλή ποιότητα». Επίσης, αναφέρθηκε και στις σχέσεις του με τον Μάρκο Λιβάγια, τον οποίο χαρακτήρισε «παρεξηγημένο» ως χαρακτήρα.

Δείτε αποσπάσματα της συνέντευξης του Χιμένεθ για:

Το αν παρακολουθεί την ΑΕΚ: «Πάντα παρακολουθώ την ΑΕΚ. Η μισή καρδιά μου ανήκει στην ΑΕΚ και στην Ελλάδα. Η άλλη μισή είναι στη Σεβίλλη. Πετύχαμε πολλά. Πήραμε το πρωτάθλημα, ο κόσμος βγήκε ξανά στους δρόμους. Όλα αυτά ήταν ξεχωριστά για όλους μας. Ναι, έχω δει την ομάδα σε παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά και στα ευρωπαϊκά. Ήταν πολύ σημαντικό που πήρε τη νίκη κόντρα στη Ζόρια, μου άρεσε πολύ η εικόνα της σε αυτό το παιχνίδι».

Τα συμπεράσματα που έχει βγάλει από την ομάδα της τρέχουσας σεζόν: «Νομίζω ότι έγιναν σημαντικές κινήσεις το καλοκαίρι. Έχει ενισχυθεί πολύ. Έχει ένα ρόστερ ικανό να διεκδικήσει τον τίτλο και να προχωρήσει στην Ευρώπη. Προχωρά με ένα συγκεκριμένο πλάνο και έχει πολλή ποιότητα.

Τον Μάρκο Λιβάγια: «Είναι ο κορυφαίος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι τρομερή η αντίληψή που έχει στο γήπεδο, αλλά και η τεχνική του. Είναι από τους πιο ποιοτικούς παίκτες που έχω συνεργαστεί. Όσο για τον χαρακτήρα του, θα έλεγα ότι είναι ιδιαίτερος. Όχι όμως κακός. Είναι πολύ ανταγωνιστικός, θέλει να κερδίζει και να νιώθει ότι έχει τον ρόλο που του αξίζει στην ομάδα. Αυτό είναι το ζήτημα με τον Μάρκο, είναι παρεξηγημένος. Με μένα δεν είχε προκύψει ποτέ κανένα πρόβλημα».

Το αν λείπει κάτι από την Ένωση, για να φτάσει στον τίτλο: «Η ΑΕΚ τα έχει όλα. Έχει έναν ιδιοκτήτη, τον κύριο Μελισσανίδη, που αγαπάει παθολογικά την ομάδα. Και είναι η εγγύηση για την επόμενη μέρα της. έχει εξαιρετικό υλικό, η ομάδα ακολουθεί από πέρυσι ένα πλάνο που φέτος θέλει να εξελίξει και να βελτιώσει. Δεν βλέπω να της λείπει κάτι. Χρειάζεται αποφασιστικότητα, προσήλωση στον στόχο και πίστη. Πιστεύω ότι βαδίζει στον σωστό δρόμο και μπορεί να τα καταφέρει».