Μπήκαν στα play offs με μεγαλύτερες βλέψεις, αλλά στην πορεία τα πράγματα «στράβωσαν» για Αστέρα και Ατρόμητο. Οι μεν Αρκάδες παρότι ξεκίνησαν με ισοπαλία στην Τούμπα και νίκη επί του Ατρομήτου είδαν τις δύο σερί ήττες από τον Παναθηναϊκό να καθιστούν πλέον ανέφικτο στόχο την πρώτη θέση στα play offs και τη δεύτερη πολύ δύσκολο. Οι δε Περιστεριώτες έχοντας πάρει μόλις έναν βαθμό είναι πλέον αδύνατο να διεκδικήσει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League και έχουν λίγες πιθανότητες για τη δεύτερη θέση.

Ο ρεαλιστικός στόχος των δύο αουτσάιντερ είναι πλέον η… προτελευταία θέση των play offs. Κι ο λόγος είναι απλός: ο τελευταίος του μίνι πρωταθλήματος θα υποχρεωθεί να παίξει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, στις 17 και 24 Ιουλίου (23 Ιουνίου η κλήρωση), πράγμα που σημαίνει πως θα πρέπει να αρχίσει προετοιμασία το αργότερο στα τέλη Ιουνίου.

Αντίθετα, ο προτελευταίος των play offs θα είναι σε λίγο καλύτερη μοίρα, αφού θα ξεκινήσει την ευρωπαϊκή του περιπέτεια από τον τρίτο προκριματικό γύρο δίνοντας αγώνες στις 31 Ιουλίου και 7 Αυγούστου (18 Ιουλίου η κλήρωση). Υπενθυμίζεται πως ο δεύτερος των play offs θα παίξει στα play offs του Europa League στις 21 και 28 Αυγούστου (8 Αυγούστου η κλήρωση), θέση την οποία θα καταλάβει ο Παναθηναϊκός ως Κυπελλούχος αν δεν πάρει την πρωτιά στα play offs. Ο πρώτος των play offs θα παίξει στα προκριματικά του Champions League παίζοντας στον τρίτο προκριματικό γύρο (29-30 Ιουλίου και 5-6 Αυγούστου) και εφόσον προκριθεί στα play offs (19-20 και 26-27 Αυγούστου), ενώ αν αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό θα μεταφερθεί στα play offs του Europa League.

Πηγή: sport-fm.gr