Δύο παιχνίδια καθοριστικής σημασίας για τη συνέχειά τους στο Europa League, αλλά ταυτόχρονα με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, δίνουν απόψει οι «δικέφαλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα, με τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στη φάση των ομίλων, η ανάγκη για κάτι καλό κρίνεται σημαντική.

Συγκεκριμένα, οι αγώνες που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αυτός της ΑΕΚ κόντρα στη Λέστερ, στο ΟΑΚΑ (19:55, CosmoteSport 3), αλλά και του ΠΑΟΚ που δοκιμάζεται στην Ισπανία με αντίπαλο τη Γρανάδα (22:00, CosmoteSport 2). Η νεοφώτιστη σε ευρωπαϊκό επίπεδο ισπανική ομάδα προέρχεται από νίκη μέσα στην Ολλανδία επί της Αϊντχόφεν και μάλιστα με ανατροπή (1-2), ενώ ο αγγλικός σύλλογος προέρχεται από το 3-0 στο Νησί επί της Ζόρια. Αντίθετα, «κιτρινόμαυροι» και «ασπρόμαυροι» προέρχονται από δύο πολύ αρνητικά αποτελέσματα, την ήττα από την Μπράγκα στην Πορτογαλία με 3-0 και την ισοπαλία (1-1) με την Ομόνοια στην Τούμπα, αντίστοιχα.

Όσον αφορά την Ένωση, ένα θετικό αποτέλεσμα μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικό στην οικονομία του ομίλου της, ειδικά μετά το αποτέλεσμα της πρεμιέρας. Ο Μάσιμο Καρέρα δεν έχει αποκαλύψει τα πλάνα του, αλλά το πιθανότερο είναι να πάει σε ένα 4-3-2-1. Ο Τσιντώτας θα είναι στο τέρμα, οι Σβάρνας και Νεντελτσιάρου στόπερ, Μπακάκης και Ινσούα θα είναι στα άκρα της άμυνας, με τους Κρίστισιτς, Σάχοφ και Μάνταλο στο κέντρο. Για δεξιά φαβορί είναι ο Λιβάγια και για αριστερά δοκιμάστηκε ο Λόπες, προκειμένου να υπάρχουν περισσότερα τρεξίματα, αλλά και δυνατότητα αλλαγής του συστήματος σε 3-5-2, ενώ ο Ανσαριφάρντ έχει τον πρώτο λόγο για την κορυφή της επίθεσης.

Εκτός μάχης είναι οι Σιμάνσκι, Σιμόες, Γκαρσία, Αλμπάνης και ο ανέτοιμος Γαλανόπουλος.

Η αποστολή της ΑΕΚ αποτελείται από τους εξής παίκτες: Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Θεοχάρης, Μπακάκης, Λόπες, Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Ινσούα, Σβάρνας, Χνιντ, Μιτάι, Βασιλαντωνόπουλος, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Σάκχοφ, Σαμπανάτζοβιτς, Μπότος, Λιβάγια, Ανσαριφάρντ, Τάνκοβιτς, Ολιβέιρα, Χριστόπουλος, Μαχαίρας.

Η Λέστερ ήρθε στην Αθήνα χωρίς τους τραυματίες Εντιντί, Σογιουντσού, Περέιρα και Μεντί. Αντίθετα την αποστολή ακολούθησε ο Βάρντι. Σαφής εικόνα για τα πλάνα του Μπρένταν Ρότζερς δεν υπάρχει, αλλά είναι πιθανό ένα σχήμα 4-2-3-1 με τους Σμάιχελ, Τζάστιν, Φοφανά, Μόργκαν, Φουχς, Τσάουντχαρι, Μεντί, Ουντέρ, Πέρες, Ολμπράιτον και Ιεανάτσο ή Βάρντι.

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, είναι υποχρεωμένος να αφήσει στην άκρη τις όποιες πληροφορίες υπάρχουν για τη συμφωνία του Αμπέλ Φερέιρα με την Παλμέιρας και να αφοσιωθεί στο ματς με τους πολύ επικίνδυνους Ανδαλουσιανούς, που μόνο τυχαία δεν βρίσκονται στη δεύτερη θέση της Primera Division μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Στο καθαρά αγωνιστικό, την εστία της ομάδας της Θεσσαλονίκης θα υπερασπιστεί ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδη, με τους Ροντρίγκο και Γιαννούλη ως μπακ χαφ σε σύστημα 5-4-1. Το δίδυμο στα χαφ θα αποτελέσουν οι Σβαμπ και Ελ Καντουρί. Στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής θα είναι ο Μουργκ και Αντρίγια Ζίβκβοιτς, με τον Τσόλακ στην κορυφή της επίθεσης.

Την αποστολή του ΠΑΟΚ απαρτίζουν οι εξής παίκτες: Ζ. Ζίβκοβιτς, Πασχαλάκης, Ταλιχμανίδης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ουαγκέ, Λύρατζης, Μιχάι, Κρέσπο, Εσίτι, Ντόουγκλας Αγκούστο, Νινούα, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Μουργκ, Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι, Τζόλης, Τσόλακ και Κούτσιας.

Από την πλευρά τους, οι Ισπανοί αναμένεται να ξεκινήσουν με τους Σίλβα, Φουλκιέ, Σάντσεζ, Βαγέχο, Νέβα, Ετέκι, Σουάρες, Μοντόρο, Ερέρα, Κένεντι και Μολίνα.