Για μια νέα αντιμετώπιση προς το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έκανε λόγο ο Ορέστης Καρνέζης σε δηλώσεις του στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο διεθνής τερματοφύλακας που αγωνίζεται στη Γρανάδα μίλησε για την εικόνα του ελληνικού πρωταθλήματος στο εξωτερικό, με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στην Τούμπα, τονίζοντας την άσχημη γνώμη που σχηματίζεται εκτός των ελληνικών συνόρων.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην παρουσία του στο ισπανικό πρωτάθλημα, το παιχνίδι κόντρα στην Μπαρτσελόνα που τον έβαλε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αλλά και στο μέλλον του με την Ουντινέζε, όπου ανήκει.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ορέστης Καρνέζης:

Για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα: «Ήξερα ότι θα είναι δύσκολο. Ξέρεις πώς να παίξεις όταν έχεις απέναντι σου την Μπαρτσελόνα. Έχω πλέον την εμπειρία και την ωριμότητα να διαχειρίζομαι τέτοιες καταστάσεις. Ήταν ένα παιχνίδι που δεν είχα να χάσω κάτι. Αν χάναμε θα ήταν φυσιολογικό. Ό,τι περισσότερο μπορούσαμε να κάνουμε θα ήταν κέρδος. Γι’ αυτό κατάφερα να είμαι χαλαρός, συγκεντρωμένος και τελικά μου βγήκε σε καλό».

Για την αντιμετώπιση απ΄ τους παίκτες της Μπαρτσελόνα: «Ήταν μια πολύ όμορφη στιγμή για μένα. Μετά απ’ αυτό το παιχνίδι με έμαθαν στην Ισπανία, αφού τους έκανε εντύπωση η παρουσία μας. Μου έδωσαν συγχαρητήρια τόσο οι συμπαίκτες μου, όσο και οι αντίπαλο. Είναι πολύ δύσκολο να έχεις απέναντί σου παίκτες τέτοιου επιπέδου. Ειδικά όταν έχεις δει τόσες φορές η κατάληξη ενός τέτοιου φάουλ να είναι στα δίκτυα. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος».

Για την απουσία ρυθμού και την ετοιμότητα του σε ένα τέτοιο παιχνίδι:
«Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να καταφέρεις να μπεις σε ένα τέτοιο παιχνίδι, όταν δεν έχεις ρυθμό. Η προπόνηση είναι λιγότερη σε τέτοιες περιπτώσεις και η ένταση βγαίνει στα παιχνίδια. Όταν δεν έχεις παιχνίδια δουλεύεις πολύ περισσότερο έξτρα. Χρειάζεται καλή αντίληψη του παιχνιδιού. Αν χάσεις λίγο τη συγκέντρωσή σου μπορεί να στοιχήσει, αλλά και λίγο τύχη. Είναι μια θέση που έχει μεγάλη ευθύνη. Κάθε λάθος μπορεί να στοιχήσει».

Για την ήττα απ’ τη Σεβίλλη:
«Η Γρανάδα δεν έχει μεγάλη δυναμική στην Ισπανία, ανέβηκε τα τελευταία χρόνια απ’ τη β’ κατηγορία και στηρίζεται κυρίως στην έδρα της. Το γήπεδο είναι γεμάτο σε κάθε παιχνίδι. Όταν φεύγει όμως απ’ αυτό είναι πολύ δύσκολο να παίξει με προσωπικότητα και χαρακτήρα ειδικά σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα σαν αυτό».

Για την παρουσία του στην Ισπανία:
«Θα ήθελα να είχα παίξει περισσότερο. Όμως γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος, γιατί απέκτησα σπουδαίες εμπειρίες. Βλέπω διαφορετικά το ποδόσφαιρο, έχω μάθει καινούρια πράγματα και έχω βελτιωθεί αρκετά. Βλέπω τα πράγματα θετικά. Τα παιχνίδια μετράνε, όμως πολλές άλλες παράμετροι έχουν σχέση και είναι αυτοί που μένουν τελικά».

Για την επόμενη μέρα: «Δεν έχω συζητήσει ακόμα. Λίγο πριν το τέλος της σεζόν γίνεται ο προγραμματισμός στην Ιταλία. Εκείνη την περίοδο θα συζητήσουμε με την Ουντινέζε και θα δούμε τι καλύτερο μπορεί να γίνει».

Για την Εθνική ομάδα: «Έχω μιλήσει αρκετές φορές με τον Τάκη Φύσσα, είναι ευχαριστημένοι με την παρουσία μου. Περίμενα ότι θα έχω κάποιες δυσκολίες στην αρχή, μέχρι να προσαρμοστώ στην Ισπανία, όμως εγκλιματίστηκα σύντομα, έμαθα τη γλώσσα και δεν είχα κανένα πρόβλημα».

Για το αν μπορεί η Εθνική να περάσει στην επόμενη φάση του Μουντιάλ:

«Είναι μεγάλο κατόρθωμα ότι καταφέραμε να προκριθούμε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Από τη στιγμή που θα είμαστε εκεί, φυσικά θέλουμε και πιστεύω πως μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Για τον ημιτελικό Κυπέλλου στη Τούμπα:
«Είναι πραγματικά λυπηρό αυτό που συνέβη. Έχουμε αντιμετωπίσει ξανά αντίστοιχες καταστάσεις, όμως δεν διορθώνεται η κατάσταση. Όλα αυτά δίνουν και πολύ άσχημη εικόνα για το πρωτάθλημά μας προς τα έξω».

Για το αν επηρεάζονται οι σχέσεις των παικτών της Εθνικήςαπό τέτοια σκηνικά:

«Δεν νομίζω πως έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό. Είναι συνδυασμός πραγμάτων που οδηγεί σε τέτοιες καταστάσεις, όμως όλα αυτά θέλουν προσοχή. Πρέπει να δούμε το ποδόσφαιρο από άλλη οπτική, γιατί το εγχείρημα έχει αποτύχει παταγωδώς στην Ελλάδα. Πρέπει να δούμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε να έχουμε. Όλοι πρέπει να βάλουν το χέρι τους για να γίνει ένα «ριστάρτ» στο ποδόσφαιρο. Έχουμε πιάσει πάτο. Δεν μ’ αρέσει αυτό που λέω, όμως όταν με ρωτάνε στο εξωτερικό για τη χώρα μας δεν ξέρω τι να πω. Τα παρουσιάζω διαφορετικά, αλλά είναι άσχημο να παρουσιάζονται τέτοιες εικόνες προς τα έξω».

Πηγή: Sport-fm.gr