Αν κάποιος θέλει να βρει την πιο ακριβή τσίχλα όλων των εποχών, δεν έχει παρά να πάει μια βόλτα από το Μάντσεστερ.

Η Αγγλία είναι η χώρα στην οποία μπορεί να δεις να συμβαίνουν τα πάντα και ειδικά όταν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο. Άλλοι θα πουν ότι είναι δείγμα του πάθους και θα έχουν δίκιο, άλλοι θα πουν ότι από ένα σημείο κι έπειτα είναι γραφικότητες και επίσης θα έχει δίκιο.

Σε ποια από τις δύο κατηγορίες μπαίνει η παρακάτω ιστορία, επιλέξτε το εσείς. Σίγουρα, πάντως, μπορούν να συνδυαστούν και οι δύο. Όπως συνδύαζε, βασικά τα θεωρούσε αλληλένδετα, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον το ματς και την τσίχλα.

Ο θρυλικός προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ… μασούσε ασταμάτητα σε κάθε αγώνα και αυτό τελικά «πέρασε» και στους οπαδούς της ομάδας του, οι οποίοι ήθελαν να πάρουν ό,τι μπορούσαν από αυτόν, όταν αποχώρησε το 2013. Και ένας εξ αυτών των οπαδών, ανακοίνωσε ότι είχε στην κατοχή του τη… μασημένη τσίχλα του Φέργκιουσον από το τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο των κόκκινων διάβολων.

Το θέμα δεν είναι αυτό, όμως, αλλά το γεγονός ότι αυτή την τσίχλα, χωρίς να ξέρει κανείς αν όντως ήταν ή όχι του Φέργκιουσον, ο οπαδός την έβγαλε προς πώληση στο eBay και βρέθηκε αγοραστής με… 390.000 λίρες, ποσό που δόθηκε τελικά στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.