Μπορεί Λάτσιο και Ίντερ να είναι αντίπαλοι στο γήπεδο, όπως θα συμβεί και σήμερα (4/10) στη Ρώμη, αλλά στις εξέδρες υπάρχουν… μόνο φίλοι.

Δεν είναι και ό,τι πιο σύνηθες οι οπαδοί δύο μεγάλων ομάδων της ίδιας χώρας να έχουν άριστες σχέσεις. Κι όμως, στην Ιταλία συμβαίνει, αφού οι τιφόζι των Λάτσιο και Ίντερ είναι αδελφοποιημένοι από τα τέλη της δεκαετίας του ’80.

Η βάση της φιλίας των ultras των δύο ομάδων είναι οι πολιτικές πεποιθήσεις τους και πάνω σε αυτό έχτισαν τη σχέση τους, η οποία… πέρασε όλα τα τεστ. Και επειδή αυτή η φιλία επιβίωσε στο χρόνο, έχουμε δει σε αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων διάφορες οπαδικές… αμβρότητες.

Η «κορυφαία» στιγμή, όμως, ήταν αυτή της 2ας Μαΐου 2010. Η Ίντερ ήταν μπροστά στη βαθμολογία και την ακολουθούσε η Ρόμα, οπότε περιθώριο για στραβοπάτημα δεν υπήρχε. Με τη Λάτσιο να έχει μείνει πιο πίσω, για τους οπαδούς τους έγινε προτεραιότητα το να μην κατακτήσει το πρωτάθλημα η συμπολίτισσα, οπότε την εβδομάδα του αγώνα με τους Μιλανέζους οι οπαδοί φρόντισαν να υπενθυμίσουν στους ποδοσφαιριστές ότι θα πρέπει να… χάσουν.

Και για να γίνει ακόμη πιο σαφές αυτό, οι τιφόζι της Λάτσιο πανηγύρισαν έξαλλα τα δύο γκολ της Ίντερ στη νίκη της με 2-0 στο Olimpico, νιώθοντας χαρά για την αποτυχία του «εχθρού» αλλά και για την επιτυχία του «φίλου».