Ο κακός χαμός έγινε στο γαλλικό ντέρμπι μεταξύ Παρί Σεν Ζερμέν και Μαρσέιγ, το οποίο βρήκε νικητές τους διλοξενούμενους (0-1), καθώς στις καθυστερήσεις ο διαιτητές έδειξε πέντε κόκκινες κάρτες. Μεταξύ αυτών που αποβλήθηκαν, ήταν και ο Νεϊμάρ, για επεισόδιο που είχε με τον Άλβαρο Γκονζάλες, τον οποίο και κατηγόρησε για ρατσιστική επίθεση.

Ο Βραζιλιάνος άσος φάνηκε αρκετά εκνευρισμένος από όσα έγιναν, όπως φάνηκε και από αναρτήσεις του στο Twitter. «Το να εντοπίσει το VAR την “επίθεσή” μου ήταν εύκολο. Τώρα θέλω να δω αν θα εντοπίσουν την εικόνα του ρατσιστή που με αποκαλούσε γ@@ πίθηκο. Για μια ντρίμπλα- σομπρέρο με τιμωρείτε. Για ένα χαστούκι με αποβάλλετε. Τι θα γίνει όμως με αυτούς; Τι;», έγραψε, για να συμπληρώσει: «Για το μόνο που δεν μετανιώνω είναι που δεν έχω μπροστά μου αυτόν τον μ@@@».

Ο Νεϊμάρ επανήλθε στο θέμα, αναγνωρίζοντας το υπερβολικό της συμπεριφοράς του. Όπως είπε: «Θα έπρεπε να το αγνοήσω; Ακόμη δεν ξέρω την απάντηση… Τώρα, με πιο καθαρό μυαλό, νομίζω πως ναι. Αλλά, εκείνη τη στιγμή οι συμπαίκτες μου και εγώ ζητήσαμε βοήθεια από τους διαιτητές και μας αγνόησαν. Αυτό είναι το θέμα», έγραψε στο Instagram.

Και πρόσθεσε: «Είμαι λυπημένος, βλέποντας το αίσθημα μίσους που μπορεί να προκαλέσει κάποιος όταν εκνευρισθεί έντονα. Χάθηκα στο παιχνίδι και δεν είχα σοφία. Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερη αγάπη», ενώ σημείωσε πως θέλει να… κατευνάσει αυτό το αντιρατσιστικό κίνημα, προκειμένου οι λιγότερο προνομιούχοι να μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.