Ο ευρωπαϊκός δρόμος του ΠΑΟΚ, με τόσες μαζεμένες αποτυχίες τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει ολοένα και πιο δύσβατος, απόψε (21:00 – OPEN TV) μοιάζει να είναι επιτακτική ανάγκη η πρόκριση επί της Μπεσίκτας στον επόμενο γύρο του Champions League και η συνέχεια στην Ευρώπη.

Η Ευρώπη ανέκαθεν σε ανεβάζει επίπεδο, σου δίνει υπεραξία και πρέπει να πάψει να αποτελεί μια πολυτέλεια. Ωραίοι και χρήσιμοι οι τίτλοι που ήρθαν με πολύ κόπο και ιδρώτα, ωστόσο έφτασε η ώρα ο «Δικέφαλος» να βγάλει από τη ναφθαλίνη το ευρωπαϊκό κουστούμι και να περάσει το πρώτο υψηλό εμπόδιο στο δρόμο προς τ’ αστέρια.

Ο ΠΑΟΚ που κουβαλάει τις… ευρωπαϊκές αμαρτίες (Εστερσουντ, Σλόβαν Μπρατισλάβας) των τελευταίων ετών, εάν θέλει να εξασφαλίσει ηρεμία για το υπόλοιπο της νέας χρονιάς θα πρέπει να περάσει απόψε στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, που θα του δώσει (οικονομικές) ανάσες με την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Europa League, ενώ θα παραμένει ανοικτό το όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League.

Σε τέτοια παιχνίδια-«τελικούς», όπου δεν υπάρχει το περιθώριο λάθους, όπως παραδέχθηκαν ο Αμπέλ Φερέιρα και ο Δημήτρης Πέλκας, οι «ασπρόμαυροι» της Θεσσαλονίκης πρέπει να μπουν με αυτοσυγκέντρωση στο γήπεδο και παρά την απουσία του κόσμου, δεδομένων των συνθηκών, έχουν μία πολύ καλή ευκαιρία να περάσουν το εμπόδιο της Μπεσίκτας.

Το πιθανό σχήμα

Ο Φερέιρα μπορεί να επιμένει και να μην ανοίγει τα χαρτιά του, αναφορικά με το αρχικό σχήμα και τα πρόσωπα που θα το απαρτίζουν, ωστόσο φαίνεται να έχει πάρει τις αποφάσεις του για το σχήμα που θα παρατάξει απόψε στο χορτάρι της Τούμπας.
Η εμπιστοσύνη που δείχνει ο Πορτογάλος τεχνικός στο 3-4-2-1, σύστημα που «φορέθηκε» κατά κόρον στα playoffs του πρωταθλήματος και στα δύο φιλικά προετοιμασίας, με Ατρόμητο και Βόλο, δεν πρόκειται να αλλάξει, άλλωστε κατ’ επανάληψη έχει πει πως ο συγκεκριμένος σχηματισμός, με τις όποιες παραλλαγές του στο αμυντικό κομμάτι, εξασφαλίζει μια ηρεμία και μία σιγουριά στο παιχνίδι της ομάδας του.

Ο 41χρονος προπονητής άφησε εκτός αποστολής τον Λέο Μάτος και τον Ενέα Μιχάι δείχνοντας κάποιες από τις προθέσεις του αναφορικά με την αρχική ενδεκάδα. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης θα υπερασπιστεί την εστία του «Δικεφάλου», με την τριάδα των στόπερ αποτελούμενη από τους Ίνγκασον, Βαρέλα και Μιχαηλίδη να έχει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα, ενώ στον πάγκο αναμένεται να μείνει ο Κρέσπο. Για τα δύο άκρα ο Γιαννούλης είναι ακλόνητος στην αριστερή πλευρά και στα δεξιά ο Ροντρίγκο, έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να ξεκινήσει στην αναμέτρηση της Τούμπας.

Στο μεσοεπιθετικό κομμάτι οι περισσότερες επιλογές μοιάζουν να έχουν «κλειδώσει», με τους Ελ Καντουρί και Σβαμπ στον άξονα, τους Πέλκα και έναν εκ των Τζόλη ή Μπίσεσβαρ πιο μπροστά τους και τον Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης.

Η Μπεσίκτας

Η τουρκική ομάδα ήρθε στη Θεσσαλονίκη χωρίς το μεγάλο αστέρι της, τον Σέρβο μεσοεπιθετικό Άντεμ Λιάγιτς, με τον Σεργκέν Γιαλτσίν να τονίζει στην συνέντευξη Τύπου ότι παραμένει τραυματίας.

Στην αποστολή συμμετέχουν 19 ποδοσφαιριστές και ο προπονητής της Μπεσίκτας φαίνεται να έχει καταλήξει στην αρχική ενδεκάδα η οποία θα αποτελείται από τους: Έρτσιν, Νσακαλά, Βίντα, Ουέλιντον, Νετζίπ, Χάτσινσον, Μενσά, Όζιακουπ, Νκουντού, Λενς και Λάριν.

Με τρεις αλλαγές

Λόγω κορονοϊού και της διακοπής που είχε προηγηθεί, τόσο στα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όσο και στις διοργανώσεις της UEFA ίσχυε το μέτρο των 5 αλλαγών.

Όμως στην σημερινή αναμέτρηση οι δύο προπονητές θα έχουν δικαίωμα από τρεις αλλαγές. Μόνο σε περίπτωση παράτασης θα μπορούν να προχωρήσουν σε μία επιπλέον. Παράλληλα στις αναμετρήσεις των προκριματικών δεν υπάρχει η χρήση του VAR.

Διαιτητής θα είναι ο Ιταλός Ντανιέλε Ντοβέρι με βοηθούς τους Ματέο Πάσερι και Ντάριο Κεκκόνι.

Πηγή: gazzetta.gr