Η Γιουβέντους ήθελε νίκη τίτλου, αλλά ο Φοφανά ήταν αυτός που έδωσε τρίποντο… παραμονής στην Ουντινέζε. Η ομάδα του Φρίουλι επικράτησε 2-1 της Γιούβε με ανατροπή και βρέθηκε στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη. Στα 30 γκολ έμεινε ο Κριστιάνο, ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά. Στο +6 και θέλει μια νίκη ακόμα για την τίτλο.

Ο Κριστιάνο ήθελε, ο Ντε Λιχτ σκόραρε

H Ουντινέζε μπήκε πιο ορεξάτη στο ματς, έβγαλε ενέργεια και στο 10ο λεπτό πλησίασε στο γκολ, όταν ο Ντανίλο με γυριστή κεφαλιά λίγο έλειψε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η Γιουβέντους δεν είχε καλή κυκλοφορία και προσπαθούσε κυρίως με ατομικές ενέργειες να απειλήσει. Ντιμπάλα και Κριστιάνο είχαν διάθεση, με τον Αργεντίνο να έχει καλό σουτ στο 14ο λεπτό. Η Ουντινέζε όταν έβρισκε χώρους απειλούσε, όπως έκανε στο 25′ με τον Σέμα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Κριστιάνο ανέβασε στροφές μετά το 25′ έδωσε ώθηση στην ομάδα του και στο 29′ είχε καλή φάση, αλλά η σουτάρα του πέρασε άουτ. Η πίεση συνεχίστηκε και στο 42′ ήρθε το γκολ από την… άμυνα. Ο Ντε Λιχτ με ξερό σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το 1-0. Μάλιστα, ο Ολλανδός έγινε ο νεότερος αμυντικός με 4+ γκολ στο Τοp 5 των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Ανατροπή με Φοφανά

Η Ουντινέζε μπήκε ορεξάτη στο 46′ ο Ντεστορόφσκι έστειλε… απειλητικό μήνυμα, αλλά έσωσε ο Σέζνι. Ωστόσο, ο ίδιος παίκτης στο 52′ με υπέροχη κεφαλιά από σέντρα του Σέμα πέτυχε το 1-1. Η αντίδρασης της Γιουβέντους;

Καμία… Κάκιστη στο δημιουργικό κομμάτι, αποκομμένες οι γραμμές, με τον Κριστιάνο να προσπαθεί, αλλά να μη μπορεί. Η Γιούβε έβγαλε τον… κάκιστο μετά το restart εαυτό της και είχε μόλις δυο σουτ (Ντιμπάλα και Ραμπιό) στην αντίπαλη εστία. Η Ουντινέζε ήταν εξαιρετική ανασταλτικά και στις καθυστερήσεις πάγωσε την «Κυρία». Ο Φοφανά με απίθανη κούρσα, πέρασε Σάντρο, Ντε Λιχτ και με άψογο πλασέ διαμόρφωσε το 2-1.

Πηγή: gazzetta.gr