Για τη φετινή προσπάθεια του Παναθηναϊκού και τη δουλειά του Γιάννη Αναστασίου μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Στράτος Αποστολάκης.

Ο παλαίμαχος άσος και πρώην προπονητής του «τριφυλλιού» τόνισε ότι η ομάδα έχει περιθώρια βελτίωσης, ενώ υπογράμμισε πως:

«Ο Παναθηναϊκός πρέπει να εκμεταλλευτεί την κρίση που περνάει ο ΠΑΟΚ και να εκπροσωπήσει τη χώρα στο Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη χρονιά».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Στράτος Αποστολάκης:

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού έως τώρα:

«Μας έχει ξαφνιάσει ευχάριστα η πορεία της ομάδας. Είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Από την αρχή έως σήμερα κάνει καλή πορεία και είναι αλήθεια ότι πολλοί δεν την περιμέναμε. Τουλάχιστον τόσο επιτυχημένα».

Για την δουλειά του Γιάννη Αναστασίου:

«Ο Παναθηναϊκός έχει γερή αγωνιστική βάση. Αν δεν δημιουργηθούν αναπάντεχα προβλήματα, κυρίως εξωαγωνιστικά, μπορεί να σταθεροποιηθεί στις τρεις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Δεν είναι μακριά που το παράδειγμα της ΑΕΚ ταίριαζε στην κατάσταση που επικρατούσε στον Παναθηναϊκό. Είναι ευχάριστο που δεν συνέβη κάτι παρόμοιο. Οφείλεται αποκλειστικά στη δουλειά του προπονητή. Έχει φτιάξει ένα σύνολο με παίκτες που αλληλοσυμπληρώνονται. Με μια ποιοτική ενίσχυση ο Παναθηναϊκός μπορεί να αλλάξει επίπεδο και κάποια στιγμή να κοντράρει τον Ολυμπιακό, όμως δεν χρειάζεται να λέμε μεγάλα λόγια».

Για τους νεαρούς παίκτες της ομάδας:

«Υπάρχουν παιδιά που έχουν μέλλον. Πιστεύω αν είχε η ομάδα καλύτερους ξένους παίκτες σε κάποιες θέσεις, οι νεαροί θα μάθαιναν πολλά περισσότερα, ώστε να βελτιωθούν. Είναι σημαντικό που άρπαξαν την ευκαιρία, εκμεταλλεύτηκαν την κρίση και η τύχη είναι στα χέρια τους. Υπό άλλες συνθήκες ίσως να μην είχαν τη δυνατότητα να αγωνιστούν. Μακάρι να φτιάξει η ομάδα μια μαγιά από νέα παιδιά και να στηριχτεί σε αυτούς στο μέλλον».

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού:

«Όσο περνάει ο καιρός η ομάδα βελτιώνεται, κάνει καλές εμφανίσεις, όπως αυτές με ΠΑΟΚ και Πανθρακικό. Σε αυτή τη φάση, τα προβλήματα που έχει ο ΠΑΟΚ και δεν ξέρω αν θα λυθούν, δίνουν τη δυνατότητα να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ του χρόνου. Αλλά πρώτα πρέπει να λύσει τα εσωτερικά θέματα οικονομικής φύσεως».

Πηγή: Sport-fm.gr