Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ, κάτι που επηρεάζει και τον αθλητικό τομέα. Μάλιστα, μερικές ομάδες του ΝΒΑ έκλεισαν τις εγκαταστάσεις τους λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.

Πάντως, ο κομισάριος Ανταμ Σίλβερ παραμένει «αρκετά σίγουρος» για το σχέδιο της Λίγκας να αρχίσει ξανά και με ασφάλεια το πρωτάθλημα, αλλά παραδέχεται ότι ενδεχόμενη εξάπλωση του ιού στην κοινότητα του σπορ θα μπορούσε να οδηγήσει σε οριστική διακοπή της σεζόν.

Ο Σίλβερ όταν ρωτήθηκε από το «TIME 100 Talks» αν υπάρχει η πιθανότητα να μην ξεκινήσουν τα παιχνίδια στο Ορλάντο της Φλόριντα, όπως είχε προγραμματιστεί λόγω της αύξησης των περιπτώσεων του κορονοϊού, ή εάν το πλάνο θα συνεχιστεί κανονικά, είπε: «Ο κορονοϊός μας έμαθε ότι είναι απρόβλεπτος, κάτι που σημαίνει πως δεν μπορούμε να μιλάμε για το μέλλον. Εμείς σε συνεργασία με την Ένωση των Παικτών εξετάζουμε με προσοχή την κατάσταση σε καθημερινή βάση και είμαστε έτοιμοι αν χρειαστεί να προχωρήσουμε σε αλλαγές».

Ο ίδιος πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Στην περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι τα κρούσματα αυξάνονται τότε ίσως χρειαστεί να διακόψουμε. Προσωπικά όμως θεωρώ ότι στο Ορλάντο θα είμαστε πιο ασφαλείς. Σε κάθε περίπτωση θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να διασφαλίσουμε την υγεία όλων».