Όλα τα ομαδικά και μαχητικά αθλήματα στη Γαλλία θα παραμείνουν σε… καραντίνα μέχρι και τις 21 Ιουνίου.

Η γαλλική κυβέρνηση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξακολουθεί να μην «ανάβει πράσινο» για να επαναρχίσουν οι αθλητικές δραστηριότητες που δεν επιτρέπουν τις αποστάσεις ασφαλείας, ωστόσο, οι επαγγελματίες αθλητές θα μπορούν να συνεχίσουν την προπόνηση στο πλαίσιο ενός αυστηρού ιατρικού πρωτοκόλλου.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρ Φιλίπ, διευκρίνισε την Πέμπτη (28/05), στη διάρκεια της παρουσίαση της φάσης 2 της αποσυμφόρησης ότι η πρακτική των αθλητικών επαφών παραμένει απαγορευμένη. «Συνεχίζουμε», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Προσπαθούμε να περιορίσουμε τις μορφές κοινωνικής ζωής που ευνοούν τη μετάδοση του ιού», αναφέροντας πρώτα τα «αθλήματα επαφής».

«Οι αθλητές υψηλών απαιτήσεων και όλοι οι επαγγελματίες αθλητές θα μπορούν να συνεχίσουν την προπόνηση στις 2 Ιουνίου στο πλαίσιο ενός αυστηρού ιατρικού πρωτοκόλλου», επισήμανε ο Εντουάρ Φιλίπ. Σε γενικές γραμμές, τα συλλογικά και τα μαχητικά αθλήματα παραμένουν σε αναστολή έως τις 21 Ιουνίου.

Μέχρι αυτή την ημερομηνία επίσης, τα στάδια και οι πίστες θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό. Οι πισίνες και οι παραλίες στην πράσινη ζώνη (όλη η Γαλλία με εξαίρεση το Ile de France, Mayotte και Guyana) ενδέχεται να ανοίξουν ξανά στις 2 Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτή η φάση 2 θα σηματοδοτηθεί από τη «σταδιακή επιστροφή της πολιτιστικής και αθλητικής ζωής». Επίσης διατηρείται ο περιορισμός των δημόσιων συγκεντρώσεων σε περισσότερα από δέκα άτομα.