Μια συνέντευξη σε Μέσο της πατρίδας του, η οποία δημιούργησε αρκετή συζήτηση, παραχώρησε ο Γιόσιπ Μίσιτς. Μάλιστα, μια αναφορά του στην τιμωρία με αφαίρεση 7 βαθμών από την ομάδα του, αποτέλεσε λόγος ανασκευής από πλευράς ιστοσελίδας, ενώ υπήρξε και διευκρίνιση από πλευράς ΠΑΟΚ.

Ο Κροάτης μέσος δήλωσε ότι «μας πήραν 7 βαθμούς γιατί ο πρόεδρος μας έχει μερίδιο στην ιδιοκτησία μιας ακόμη ομάδας», με τους Θεσσαλονικείς να ξεκαθαρίζουν ότι «ο παίκτης μας ρωτήθηκε για την τιμωρία μας και απάντησε για ποιο πράγμα μας κατηγορούν». Μάλιστα, από την ιστοσελίδα vecernji.hr υπήρξε και αλλαγή στην ατάκα του αθλητή.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά…

Ο Μίσιτς μίλησε για αρκετά πράγματα στο κροατικό μέσο, στον οποίο -μεταξύ άλλων- αναφέρθηκε για:

Τη γέννηση της κόρης του: «Την περασμένη Παρασκευή η σύζυγος μου Άννα γέννησε μια κόρη, την Μίλα. Έτσι, ο γιος μας, Γιάκοφ,  απέκτησε μια αδερφή. Λυπάμαι που δεν μπορούσα να είμαι με τη γυναίκα μου κατά τη διάρκεια της γέννας, λόγω των υποχρεώσεων μου με την ομάδα. Θα ζητήσω άδεια από τον σύλλογο για να επισκεφθώ την οικογένειά μου στην Κροατία το Σαββατοκύριακο. Αν δεν τα καταφέρω τώρα, θα το κάνω μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό».

Το δικό του μέλλον: «Στην Ελλάδα παίζω το καλύτερο ποδόσφαιρο της καριέρας μου. Απολαμβάνω τη Θεσσαλονίκη και θα ήθελα πολύ να μείνω. Οι οπαδοί με αγαπούν και λόγω των επιδόσεων μου, μου έδωσαν το παρατσούκλι “Mr Vertical”. Μπορεί να είμαι προς το παρόν δανεικός, αλλά ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να με αγοράσει για 2 εκατομμύρια ευρώ. Έχω ήδη υπογράψει για την επόμενη χρονιά και πλέον περιμένω τις δυο ομάδες να ολοκληρώσουν το δικό τους κομμάτι. Η ρήτρα έχει ισχύ μέχρι τα τέλη Ιουνίου».

Τη συνέχεια της σεζόν και τον στόχο του ΠΑΟΚ: «Ο Ολυμπιακός που προηγείται έχει 14 βαθμούς περισσότερους από εμάς, που είναι ανέφικτο (να ανατραπεί). Αυτή τη σεζόν μας πήραν 7 βαθμούς, επειδή ο πρόεδρός μας έχει μερίδιο στην ιδιοκτησία μιας ακόμη ομάδας της πρώτης κατηγορίας. Όμως, έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε το Κύπελλο, στα ημιτελικά ο αντίπαλος μας είναι επίσης ο Ολυμπιακός. Κερδίσαμε το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας με 3-2 και πλέον περιμένουμε την ρεβάνς».

Η τοποθέτηση του Μίσιτς προκάλεσε αντιδράσεις. Ωστόσο, από τον ΠΑΟΚ πήραν θέση, ενώ και η ιστοσελίδα προχώρησε σε αλλαγή στο κομμάτι αυτό της συνέντευξης. «Ο παίκτης μας ρωτήθηκε για την τιμωρία μας και απάντησε για ποιο πράγμα μας κατηγορούν. Ουδέποτε υιοθέτησε την όποια κατηγορία και η απόδοση του κειμένου με διαφορετικό τρόπο είναι το λιγότερο πονηρή, προκείμενου να δημιουργήσει πρόβλημα τόσο στην ομάδα συνολικά όσο και στις σχέσεις με τον παίκτη εν όψει της ολοκλήρωσης της μεταγραφής του», αναφέρουν οι Θεσσαλονικείς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα gazzetta.gr.

Όσο για το κροατικό site, αφαίρεσε την επίμαχη ατάκα του Μίσιτς, με την απάντησή του να γίνεται ως εξής: «Αυτή. τη σεζόν μας πήραν 7 βαθμούς».