Ο Άγγελος Αναστασιάδης προέβλεψε ότι το 2014 θα είναι μια εξαιρετική χρονιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο με τον Ολυμπιακό να αποκλείει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Άγγελου Αναστασιάδη στον ραδιοφωνικό σταθμό Arena Fm 98.4

Για το πώς ήταν το 2013 για το ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Ήταν μια καλή χρονιά για τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη. Ομάδες όπως ο Ατρόμητος πιστεύω θα μπορούσαν να κάνουν κάτι παραπάνω. O Ολυμπιακός έχει κάνει μια πολύ καλή πορεία και πιστεύω θα περάσει και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που είναι αυτή τη σεζόν πολύ κακή ομάδα. Είναι πλέον καθαρά στο χέρι του Ολυμπιακού, εάν είναι καλός θα περάσει. Οι ομάδες στον όμιλο του Ολυμπιακού ήταν πολύ καλές και η Μπενφίκα πιστεύω αδικήθηκε, καθώς έπρεπε να προκριθεί. Βέβαια πέρασε μια Ελληνική ομάδα κάτι που είναι πολύ καλό γιατί δίνει και βαθμούς στη χώρα. Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να περάσει από τη Σάλκε στην κατάσταση που ήταν τότε η γερμανική ομάδα, αλλά πέρασε και από τους ομίλους του Europa League κάτι που και αυτό είναι μεγάλη επιτυχία. Τώρα έχει ένα πολύ μεγάλο εμπόδιο την Μπενφίκα η οποία θα είναι ακόμα πιο δύσκολη εξαιτίας του θανάτου του Εουσέμπιο. Με το συμβάν αυτό θα έχουν οι Πορτογάλοι πολλούς άλλους στόχους. Σίγουρα θα παίξουν και για αυτόν και θα πρέπει να προετοιμαστεί πολύ ο ΠΑΟΚ για να αντιμετωπίσει αυτή την ομάδα».

Για το ποδόσφαιρο σήμερα:

«Το ποδόσφαιρο έχει γίνει πολύ δύσκολο και βασίζεται πολύ στο τρέξιμο και τις τακτικές και είναι πάρα πολύ δύσκολο. Χρειάζεσαι παίκτες μεγάλης εμβέλειας για να κάνεις τη διαφορά όπως η Μπαρτσελόνα, η Μπάγερν Μονάχου, η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι άλλες ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο και μετράει πολύ η μέρα που θα βρίσκεται και ο κάθε προπονητής».

Για την Σάλκε που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ:

«Η Σάλκε ήταν πολύ κακή και είχα πει ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα έχανε στην Γερμανία. Ο σημερινός ΠΑΟΚ θα νικούσε την τότε Σάλκε. Είναι πολύ καλύτερος από τότε και μην ξεχνάμε πως ο ΠΑΟΚ τότε έχασε από τον Παναιτωλικό με κατεβασμένα χέρια. Υπάρχει μεγάλη βελτίωση αυτή την περίοδο στον ΠΑΟΚ, σε σχέση με την αρχή της περιόδου».

Για την πτώση της απόδοσης του Στοχ:

«Το πρόβλημα δεν είναι ο Στοχ αλλά όλη η παρουσία της ομάδας. Ο Στοχ τρέχει παραπάνω τώρα από την αρχή της χρονιάς, αλλά δυσκολεύεται πολύ να προσαρμοστεί. Βρίσκεται σε μια μεταβατική φάση και στο μέλλον πιστεύω θα είναι πολύ καλύτερος. Γενικά ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται να σκοράρει, αλλά ο Στοχ είναι αυτός που δημιουργεί τις περισσότερες ευκαιρίες. Δεν χρειάζεται να τον “σκοτώνουμε”. Σε αυτόν οι προπονητές και οι αντίπαλοι πάντα εστιάζουν. Αν βγει από το γήπεδο ο Στοχ, η ομάδα δυσκολεύεται να δημιουργήσει φάσεις και δουλεύει μόνο από τα στημένα. Ο ΠΑΟΚ πιστεύω όσο περνάει ο χρόνος θα είναι όλο και καλύτερος».

Για τη θέση που πρέπει να παίζει ο Κατσουράνης:

«Όπου τον βάζει τον Κατσουράνη να παίζει, εκεί θα πρέπει να παίζει. Ακούω πως προτιμάει κάποια θέση, αλλά δεν έχει σημασία που προτιμάει. Πάνω από όλους είναι η ομάδα. Αν του πει ο προπονητής να είναι σέντερ φορ εκεί θα πρέπει να παίξει εκεί. Εγώ τον Ζαγοράκη τον είχα βάλει δεξί μπακ με την Άρσεναλ, γιατί εκεί είχαμε πρόβλημα».

Για τη δουλειά που γίνεται στον ΠΑΟΚ:

«Γενικά η ομάδα δυσκολεύεται να κερδίσει, όμως παίζει μπάλα. Είναι θέμα χρόνου για να πάνε καλύτερα. Έχει πολύ καλή ομάδα, ο προπονητής κάνει σωστά τη δουλειά του και μέρα με τη μέρα θα βελτιώνεται. Επιπλέον, η δουλειά φαίνεται και από τις ανατροπές, που χρεώνονται σημαντικά και στον προπονητή. Ακόμα και με ανατροπές νικάει,κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Δεν παρατάει η ομάδα το παιχνίδι και ακόμα και αν “σου βγάζει την ψυχή” παίρνει το αποτέλεσμα, ενώ θα μπορούσε να έχανε. Στις ανατροπές παίζει και ο προπονητής».

Για την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη:

«Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν έτοιμος με τον Ολυμπιακό και μπήκε πολύ άσχημα στο παιχνίδι. Ούτε ο Ολυμπιακός ήταν καλά και η νίκη τον ανέβασε. Όταν παίζεις με το βασικό σου αντίπαλο, αν τον νικήσεις ανεβαίνεις εσύ, αν σε νικήσει όμως ανεβαίνει αυτός. Είναι βέβαια πολύ εύκολο να κάνει κάποιος κριτική. Για εμένα το παιχνίδι αυτό ήταν πολύ καθοριστικό για την εξέλιξη του πρωταθλήματος».

Για τις χειμερινές μεταγραφές του ΠΑΟΚ:

«Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν νομίζω πως είναι επιθετικό. Εγώ δεν θα έκανα μεταγραφές αυτή την περίοδο, εκτός αν έβρισκα κάτι εξαιρετικό. Τον Δεκέμβριο όλες οι μεταγραφές είναι τελευταίας στιγμής όπως ήταν και ο Τσέχος (Νέτσιντ) που είχε έρθει και έφυγε. Εκτός αν πάρει έναν παίκτη που τον ξέρεις και παίξει κατευθείαν».

Για το παιχνίδι του κυπέλλου μεταξύ του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ:

«Ο Ηρακλής έχει ένα στόχο, να βγάλει την ομάδα στη πρώτη κατηγορία, δεν μπορεί να ασχολείται το κύπελλο. Ο στόχος του ΠΑΟΚ είναι το κύπελλο δε μπορεί υπάρξει πρόβλημα με τον Ηρακλή. Είμαι σίγουρος πως θα τον περάσει τον Ηρακλή ο ΠΑΟΚ».

Για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης:

«Μακάρι να ανέβει στην κατηγορία ο Ηρακλής γιατί αν δε τα καταφέρει και πέσει και ο Άρης θα μείνει μια ομάδα από τη Θεσσαλονίκη στην πρώτη κατηγορία. Αυτό θα γίνει για πρώτη φορά και είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Είδα τα παιδάκια του Άρη που πάλευαν με τον Απόλλωνα και ο κόσμος τα φώναζε. Δεν φταίνε τα παιδάκια αυτά όμως. Κάνουν πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια. Άλλοι είναι υπεύθυνοι για τις αδυναμίες του Άρη».

Για το αν θα πήγαινε στον Άρη ή στον Ολυμπιακό:

«Κάποιοι άνθρωποι είναι φίλοι μου στον Άρη και μιλάμε. Μπορεί ακόμα και να πάμε για κανα τσίπουρο αλλά δε μπορώ να πάω. Μου μίλησε ο Γιάννης ο Μιχαλήτσος, ο Ζήνδρος, ο Μόκαλης, με τους οποίους είμαστε φίλοι, για να πάω να αναλάβω τον Άρη. Δεν γίνεται αυτό. Έχουν τα προβλήματά τους στον Άρη και αν πάω εγώ θα είμαι ένα ακόμα πρόβλημα. Δεν θα αισθάνομαι καλά και δεν θα αισθάνονται και αυτοί καλά. Σε Ολυμπιακό και Άρη δε μπορώ να πάω, γιατί θα έχω κι εγώ πρόβλημα, αλλά θα δημιουργήσω μπερδέματα και στις ομάδες».

Για το κύπελλο Ελλάδας που αποτελεί τον κύριο στόχο του ΠΑΟΚ:

«Για να πάρεις κύπελλο πρέπει να περάσεις και κάποιον σοβαρό αντίπαλο. Ο ΠΑΟΚ πέρυσι δεν έπαιξε με κανέναν δυνατό εκτός του Αστέρα Τρίπολης, από τον οποίο αποκλείστηκε. Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό, θα αξίζει το κύπελλο και θα πάει να το πάρει επειδή πέρασε έναν μεγάλο αντίπαλο. Δεν μπορεί να περιμένουμε μόνο ευνοϊκές κληρώσεις και να πάει μόνο τελικό με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό η τον Άρη παλαιότερα. Όλοι περιμένουμε τα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό για να δείξει και τη δύναμή του. Όταν πήραμε το κύπελλο το 2003 παίξαμε μέσα στον ΟΦΗ που ήταν ΟΥΕΦΑ, νικήσαμε ΑΕΚ και Ολυμπιακό δυο φορές και μετά στον τελικό τον Άρη που ήταν ΟΥΕΦΑ. Κάποια στιγμή θα βρεις έναν δυνατό αντίπαλο μπροστά σου. Πρέπει να αποκλείσει τον Ολυμπιακό και να πει στην Αθηνά πως είμαστε και εμείς εδώ πέρα. Τώρα τον ειρωνεύονται. Σας βάλαμε τέσσερα και τα σχετικά. Αν όμως τον “σκοτώσει” τον Ολυμπιακό και τον “κάνει κομμάτια” στο κύπελλο, θα δείξει πως υπάρχει. Το κυριότερο είναι πως θα αποκτήσει πρεστίζ. Πρέπει με οποιοδήποτε σκορ και με οποιοδήποτε τρόπο να καταφέρει να τον αποκλείσει. Η πρόκριση μετράει και αν γίνει με καλή απόδοση, νίκες και αποτέλεσμα ακόμα καλύτερα. Είναι μια ευκαιρία για παίκτες, προπονητές, διοίκηση και γενικά τον ΠΑΟΚ να αποδείξει πως το πρώτο ματς ήταν ένα τυχαίο γεγονός. Ο ΠΑΟΚ στη Τούμπα μπορεί εύκολα να νικήσει τον Ολυμπιακό. Είναι πολύ καλή ομάδα και δε πρέπει να τους βγάζουμε όλους άχρηστους από μια ήττα. Υπάρχει πολύ καλή ομάδα, πολύ καλός προπονητής και μια διοίκηση που πληρώνει κάθε πρώτη του μηνός. Πότε γινόταν αυτό;»

Για τις σχέσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη:

«Έχω συναντηθεί με τον Ιβάν Σαββίδη, έχουμε μια πολύ καλή σχέση και του είπα πως έσωσε τον ΠΑΟΚ από τα χειρότερα. Αλίμονο σε όποιον δεν το βλέπει αυτό και στέκεται σε άλλα. Έχω επαφή μαζί του συζητάμε και τον πήρα και να του πω και χρόνια πολλά. Η σχέση μας δεν είναι επαγγελματική αλλά με ρωτάει πράγματα και του απαντάω. Βέβαια δεν επεμβαίνω σε άλλα πράγματα εγώ όπως θέματα προπονητών και διοικήσεων. Με ρωτάει κάποια πράγματα του λέω την γνώμη μου και τέλος. Είμαι στη διάθεσή του και όποτε θέλει να με ρωτήσει κάτι του είπα πως είμαι εδώ».

Για το αθλητικό κέντρο που θέλει να φτιάξει ο Σαββίδης:

«Εμένα το όνειρό μου είναι ένα αθλητικό κέντρο και είναι το πρώτο πράγμα που συζητήσαμε με τον Σαββίδη. Αυτό στη Μεσημβρία δεν φτάνει για τις ανάγκες τις ομάδες, το ξέρει όλος ο κόσμος. Είχα βρει τον χώρο στη Σουρωτή για να γίνει τσάμπα αθλητικό κέντρο το οποίο θα ήταν έτοιμο. Ήταν σε υψόμετρο 600 μέτρα που είναι και το ιδανικό. Θα μπορούσες να κάνεις τα πάντα σε ένα τέτοιο υψόμετρο. Επίσης είναι πολύ σημαντικά και τα τμήματα υποδομής. Το αθλητικό κέντρο γενικά είναι πολύ σοβαρή υπόθεση».

Για τον χρόνο που χρειάζεται ο Σαββίδης να προσαρμοστεί:

«Οι λάθος μεταγραφές είναι και θέμα συνεργατών του Σαββίδη. Είναι ένα χρόνο εδώ και έχει να μάθει πολλά ακόμα. Ο Κόκκαλης ήθελε εφτά χρόνια για να μάθει και ο Βαρδινογιάννης τέσσερα».

Για τον αν θα ασχολούνταν ποτέ με τα διοικητικά του ΠΑΟΚ:

«Εγώ ποτέ δεν ασχολήθηκα με τα διοικητικά και δεν θέλω τέτοια πράγματα. Για εμένα το χειρότερο πράγμα είναι αυτό που ακουγόταν από κάποιους, να γίνω πρόεδρος στον ΠΑΟΚ. Το ακούω και γελάω. Ο πάγκος είναι η αρρώστια μου εμένα και όσο είμαι σε αυτόν δεν θέλω κάτι άλλο. Αν τελειώσω από προπονητής γιατί όχι να μην βοηθήσω σε άλλο πόστο; Ποτέ δεν λέω ποτέ».

Για τις προτάσεις που αρνήθηκε:

«Αρνήθηκα πολλές προτάσεις για διάφορους λόγους. Έγιναν προτάσεις αλλά το θέμα είναι το κατά πόσο είσαι εντάξει για να πας κάπου».

Για τον αν πάει σε ομάδα που έχει ξαναπάει:

«Από όπου φύγω, φεύγω ως φίλος και δε κατηγορώ κανέναν. Μπορεί να πω αλήθειες αλλά δε κατηγορώ ποτέ. Εγώ παρακαλάω να πάνε τα Γιάννινα καλά και έχω επαφή με το γενικό αρχηγό, με χορηγούς και γενικά με ανθρώπους της ομάδας. Με ανθρώπους του Πλατανιά πρόσφατα είχα τραπέζι. Έχω επαφές με όλους και δεν μαλώνω. Όπου πάω, κάνω φίλους».

Για το γεγονός πως δε πάει στο γήπεδο της Τούμπας:

«Στην Τούμπα έχω να πάω από τότε που έφυγα από το 2003 και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχω. Μου λείπει κι εμένα η Τούμπα από όλες τις μεριές. Δεν θέλω όμως να πάω και να φωνάξει κάποιος κάτι που θα δημιουργήσει πρόβλημα. Μπορεί να φωνάξουν κάτι καλό ή και να μου πούνε “φύγε από εδώ τσέλιγκα”! Το τελευταίο πράγμα που θέλω, όμως, είναι να δημιουργηθεί κάτι εξαιτίας μου. Δεν με πείραξε κανείς και με κάλεσαν να πάω, αλλά δεν αισθάνομαι καλά ακόμα για να βρεθώ εκεί».

Για αυτούς που λένε πως είναι “Αγγελόσκυλα”:

«Χαχαχα (γέλια) Έκανα αρκετό καιρό στον ΠΑΟΚ και ως προπονητής και ως παίκτης. Υπάρχουν αυτοί που βρίζουν και αυτοί που χειροκροτούν, εσείς ξέρετε ποιοι είναι περισσότεροι. Τους ευχαριστώ, πάντως, γιατί με θυμούνται και υποστηρίζουν τη δουλειά μου στον ΠΑΟΚ».

Για το αν νιώθει δικαιωμένος που εμπιστεύτηκε τον πνευματικό του και δεν πήγε πέρυσι στην ΑΕΚ:

«Το θέμα δεν είναι αν δικαιώνεσαι ή δεν δικαιώνεσαι. Ήταν να πάω στον Απόλλωνα και δεν πήγα, αλλά δεν το κάνω για θέματα δικαίωσης. Αν λειτουργώ με αυτόν τον τρόπο νιώθω καλά. Εγώ με αυτόν τον τρόπο έχω μια σιγουριά και δεν με ενδιαφέρει το τι λέει ο καθένας. Άλλοι πάνε σε κάτι ανθρώπους-μέντιουμ, χαρτορίχτρες, που ρωτάνε πότε γεννήθηκαν για να τους πουν πως θα ζήσουν στη ζωή τους. Άλλοι δίνουν λεφτά για να μάθουν τι θα γίνει στο μέλλον. Ο τρόπος ζωής αυτός, με τον πνευματικό μου, είναι αλάνθαστος και ότι καλό η κακό συμβεί είναι για το καλό μου. Στο δρόμο καταλαβαίνεις πως ακόμα και τα άσχημα συμβαίνουν για καλό σκοπό».

Για την υπόθεση του Πάμπλο Γκαρσία:

«Το τελευταίο πράγμα που θα κάνω είναι κριτική στον προπονητή, που δεν έβαλε έναν ποδοσφαιριστή. Αυτός τον ξέρει και τον έχει από το πρωί στην προπόνηση και απαγορεύεται να κάνω κριτική. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι όπως λένε φωνή Θεού, οργή Θεού το ίδιο λένε και για τον λαό. Εφόσον ο Γκαρσία μπήκε στη καρδιά του κόσμου και έκανε το “κλικ” μόνο τυχαίο δεν είναι. Αυτό δε προσπάθησε να το περάσει ο Γκαρσία ούτε ο κόσμος τρώει παραμύθι. Το παλικάρι άφησε το στίγμα του και θέλω δημόσια να τον ευχαριστήσω όπως τον έχω ευχαριστήσει και προσωπικά. Είχα μια θετική άποψη για αυτόν και όταν τον συνάντησα έγινε πιο θετική. Θέλω να πάει στην ευχή του Χριστού και της Παναγιάς. Επιπλέον, πρέπει να λέμε ότι και αυτός είναι δεμένος με τον ΠΑΟΚ όχι μόνο ο κόσμος μαζί του. Η οικογένειά του δε θέλει να πάει στη πατρίδα της αλλά να μείνει εδώ. Αν ήταν απατεώνας θα έμενε να παίρνει τα λεφτά του, αλλά αυτός θέλει να παίξει. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ συμπεριφέρθηκε καλά σε αυτή τη φάση. Άλλες διοικήσεις θα έλεγαν να τον βάλει ο προπονητής να τρέχει γύρω γύρω για να κοροϊδεύει τον κόσμο. Αυτός είναι όπως και εγώ όταν λέμε δε πάμε σε Άρη και Ολυμπιακό, το εννοούμε. Είναι αντιεπαγγελματικό αλλά έτσι νιώθουμε. Ο Μπάγεβιτς είναι διαφορετικός χαρακτήρας. Πήγε και ΑΕΚ και Ολυμπιακό και μπράβο του που είναι επαγγελματίας. Έχει και τα αρνητικά του ο Γκαρσία. Στο πρώτο χρόνο του ο Γκαρσία έπαιρνε πολλές κάρτες και είπα να του πουν κάτι. Δεν είναι χαζός και ευτυχώς άκουσε. Μετά τον προκαλούσαν οι αντίπαλοι καθώς οι διαιτητές τον είχαν στο μάτι και εκείνος ήταν ήρεμος, γι’ αυτό και έπαιξε καλή μπάλα. Θα φανεί τώρα που θα πάει. Δε ξέρω αν μπορεί να προσφέρει στον ΠΑΟΚ, ξέρω πως μπορεί να πάμε να πιούμε κανά τσίπουρο με το παιδί και να τα συζητήσουμε (γέλια)».

Για τη νέα χρονιά που έρχεται:

«Θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά ελπίζω να είναι και ευλογημένη. Ακούγονται πως έρχονται πολλά και ελπίζω να ανεβούν όλοι και ηθικά εκτός από υλικά. Εύχομαι εμείς οι μεγάλοι να κάνουμε κάτι παραπάνω για τους νέους, γιατί εμείς φταίμε για την κατάσταση της Ελλάδας. Πρέπει ο κόσμος να σταθεί στα πόδια του. καλή χρονιά σε όλους».