Την ώρα που η τηλεδιάσκεψη των ποδοσφαιρικών και υγειονομικών αρχών στην Ιταλία δεν απέφερε συμφωνία στο κομμάτι του πρωτοκόλλου ασφαλείας για τον κορονοϊό, ο Υπουργός Αθλητισμού, Βιτσέντζο Σπανταφόρα, εμφανίζεται σίγουρος ότι θα πετύχουν το ορόσημο της 13ης Ιουνίου για την επανέναρξη.

Όπως δήλωσε στην ιταλική τηλεόραση, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης δεν βρίσκει λόγο που οι διαδικασίες δεν θα είναι έτοιμες για την εν λόγω ημερομηνία, με την προϋπόθεση ότι θα παρθεί άμεσα απόφαση για το ζήτημα της ομαδικής ή μεμονωμένης καραντίνας σε περίπτωση κρούσματος.

Το επιχείρημα που κάνει τους ιθύνοντες να το σκέφτονται είναι η απουσία των επαρκών δομών για να υποστηρίξουν την απομόνωση μιας ολόκληρης ομάδας, αλλά ταυτόχρονα και το ρίσκο νέας έξαρσης με φόντο την ιταλική κοινωνία.

«Στις 18 του μήνα αρχίζουν οι ομαδικές προπονήσεις, οι κανόνες προβλέπουν ότι θα τηρηθούν οι αποστάσεις.  Θα είναι διαφορετικές προπονήσεις από τις κανονικές, τουλάχιστον για τις πρώτες δύο εβδομάδες. Χθες βέβαια, είδαμε στις εφημερίδες εικόνες από τον έξυπνο πρόεδρο της Λάτσιο, ο οποίος επέτρεψε στους παίκτες να προπονηθούν κόντρα στις κανόνες. Μπορούμε να συζητήσουμε για το πρωτόκολλο, αν όλα κυλήσουν άμεσα και ομαλά, δεν βλέπω το λόγο να μην αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα στις 13 του μήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: gazzetta.gr