Βαριές κατηγορίες κατά της γαλλικής Λίγκας για την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος εξαπέλυσε ο άλλοτε προπονητής της Λίβερπουλ, Ζεράρ Ουγιέ, σύμβουλος του προέδρου της Λυών, Ζαν Μισέλ Ολάς.

Η Λυών τραβάει στα άκρα την κόντρα της με τις κυβερνητικές και ποδοσφαιρικές αρχές της Γαλλίας. Ο πρόεδρος Ζαν Μισέλ Ολάς έβαλε κατά της κυβέρνησης για την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος λόγω κορονοϊού, με τον Ζεράρ Ουγιέ να τον… σιγοντάρει.

Ο άλλοτε προπονητής της Λίβερπουλ, ο οποίος πλέον είναι σύμβουλος του Ολάς, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «συνωμοσία κατά της Λυών» την οριστική διακοπή της Ligue 1.

«Υπάρχει κόντρα μεταξύ Μαρσέιγ και Παρί Σεν Ζερμέν και αυτή είχε αντίκτυπο. Δημιουργεί συμμαχίες και συμφωνίες μεταξύ φίλων και γενικά θεωρώ πως ήταν μια συνωμοσία κατά της Λυών» υποστήριξε ο άλλοτε τεχνικός των Λυωνέ (2005-07), ο οποίος κάθισε και στον πάγκο της Παρί (1985-88).

«Το βρίσκω πολύ άδικο. Ένα πρωτάθλημα δεν σταματάει την τρίτη, την 19η ή την 28η αγωνιστική. Πάμε μέχρι τέλους, ειδάλλως θεωρούμε άκυρη την σεζόν» πρόσθεσε ο Ουγιέ, κατά την (λογική) άποψη του οποίου «τίποτα δεν μας εμπόδιζε από το να περιμένουμε τρεις εβδομάδες ή το τέλος Μαΐου, ακόμα και τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, ώστε να δούμε τι θα κάνουμε».

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Ουγιέ, «αν τα πράγματα πάνε καλά στην Γερμανία ή στην Αγγλία από τον Ιούνιο, εμείς θα φαινόμαστε γελοίοι. Πρέπει να είμαστε η μοναδική από τις μεγάλες χώρες που σταμάτησε τόσο γρήγορα».

Πηγή: gazzetta.gr