Ακόμη πιο περίπλοκη μοιάζει η επανέναρξη της δράσης στο γερμανικό ποδόσφαιρο, καθώς μετά τα συνολικά 1.724 τεστ που επιβλήθηκαν παίκτες και τεχνικά επιτελεία στις 36 ομάδες της Bundesliga και της 2.Bundesliga, επιβεβαιώθηκαν δέκα κρούσματα.

Μετά τα τρία μέλη της Κολωνίας που βγήκαν θετικά στον ιό, η διαδικασία έβγαλε συνολικό απολογισμό δέκα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού.

Παράλληλα, η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως θα υπάρξει νέο κύμα διαγνώσεων εντός της εβδομάδας για να ισχυροποιηθεί ο έλεγχος. Επίσης, η DFL επιβεβαίωσε ότι τα άτομα που βρέθηκαν θετικά, θα μείνουν καραντίνα στο σπίτι τους για 14 ημέρες, ενώ οι ομάδες θα συνεχίσουν τις προπονήσεις, με τις γνωστές προϋποθέσεις.

Πέραν των δύο τεστ την εβδομάδα, τα οποία θα διεξάγονται κατ’ εξακολούθηση πριν και μετά την επικείμενη επανέναρξη, η Ομοσπονδία σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, έχουν καταστήσει επιτακτικό μέτρο στους συλλόγους τη διεξαγωγή προπονητικού καμπ σε μέρος που θα είναι απομονωμένο. Με το μέτρο αυτό ήδη συμφώνησε η Κολωνία.