Το ενδεχόμενο η κάθε σεζόν να ολοκληρώνεται μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος από το 2024, σκέφτεται η παγκόσμια ομοσπονδία.

Ο Αντρέα Ανιέλι, ως πρόεδρος της ECA (Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων), εκτός από αφεντικό της Γιουβέντους, έχει πει εδώ και πολύ καιρό ότι από το 2024 θα αλλάξουν πολλά πράγματα στο ποδόσφαιρο.

Το πρώτο, είναι το νέο καλεντάρι που θα πρέπει να καταρτιστεί για τις ημερομηνίες των αγώνων τόσο των συλλόγων όσων και των εθνικών ομάδων, με τη FIFA να σκέφτεται μια πρόταση που θα τα αλλάξει όλα.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο αντιπρόεδρος της, Βίτορ Μονταλιάνι, εξετάζεται το ενδεχόμενο η κάθε σεζόν να ολοκληρώνεται μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος, όπως γίνεται για παράδειγμα στις ΗΠΑ.

«Έχουμε ήδη αρχίσει να σκεφτόμαστε πως να φτιάξουμε ένα νέο καλεντάρι το 2024. Σκεφτόμαστε πιθανούς τρόπους για το πως να ξαναφτιάξουμε το ποδόσφαιρο, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε όλο τον κόσμο, να βελτιώσουμε τα πράγματα στις ημερομηνίες. Είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει με τις ομοσπονδίες», είπε αρχικά και συμπλήρωσε.

«Έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε αυτό γιατί το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ θα παιχτεί τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη και τότε θα είναι μια επιλογή για να το δοκιμάσουμε. Ήδη εδώ στην Αμερική παίζουμε με αυτόν τον τρόπο, με το καλεντάρι ουσιαστικά να είναι σε ένα έτος και αυτό θα μπορούσε να είναι η λύση για την Ευρώπη και την Αφρική.

Είναι, όμως, κάτι που πρέπει να συζητηθεί. Είναι κάτι που πρέπει να το δούμε, ίσως είναι μια λύση για τα δύο επόμενο χρόνια και για τον χειμώνα που θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.