Η επανέναρξη στην Bundesliga δρομολογείται για τις 9 Μαΐου σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις, αλλά οι αγώνες θα διεξάγονται υπό ύψιστα μέτρα ασφαλείας λόγω κορονοϊού.

Το υπουργείο Εργασίας της Γερμανίας, μάλιστα, έχει καταρτίσει πλάνο με όλες τις παραμέτρους υγείας για να υπάρξουν και πάλι παιχνίδια και μια από αυτές θα είναι οι παίκτες να φορούν μάσκα, όχι για φιλανθρωπικό σκοπό όπως οι της Μπάγερν Μονάχου, αλλά σε όλο το 90λεπτο.

Όπως προέκυψε από τα σχετικά έγγραφα που διέρρευσαν, η πλευρά της κυβέρνησης (που θα δώσει και το τελικό «πράσινο φως») σχεδιάζει ειδικές μάσκες που θα καλύπτουν την περιοχή της μύτης των ποδοσφαιριστών, καθώς και μικρά διαλείμματα ανά 15 λεπτά για να την βγάζουν και να φορούν καινούρια.

Ακόμη, αν σε κάποιον ποδοσφαιριστή η μάσκα πέσει στο χορτάρι, θα προκύπτει νέα διακοπή για να την επαναφέρει στη θέση της. Ασφαλώς, πρόκειται για μια ιδιότυπη ρύθμιση, που ενδέχεται να επηρεάσει και τον κανονικό ρυθμό των αναμετρήσεων και μένει να φανεί εάν θα συμβεί και αυτό ως συνέπεια της κρίσης του κορονοϊού στο ποδόσφαιρο.

Πηγή: gazzetta.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.