Το ημερολόγιο έγραφε 24 Απριλίου 2010, όταν από τη Βόρεια Ελλάδα ξεκίνησε ένα τεράστιο κομβόι λεωφορείων με οπαδούς του Άρη, οι οποίοι είχαν ως προορισμό την Αθήνα και πιο συγκεκριμένα το ΟΑΚΑ. Μάλιστα, ήταν αναγκαίο να δοθεί ειδική άδεια από το υπουργείο Συγκοινωνιών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες «κίτρινοι» οπαδοί, καθώς θα διένυαν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, επιβιβασμένοι σε περισσότερα από 300 πούλμαν. Επίσης, δεν ήταν λίγοι και αυτοί που αποφάσισαν να ταξιδέψουν με το αυτοκίνητό τους, ή σε κάποιο όχημα φίλων τους.

Με αυτόν τον τρόπο οι υποστηρικτές του Άρη κατάφεραν να γράψουν ιστορία, καθώς τα στοιχεία λένε πως πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη (σε αριθμό φιλάθλων) οπαδική μετακίνηση στην Ελλάδα. Αυτό αποδείχθηκε και από τη… λαοθάλασσα των περίπου 30.000 ανθρώπων στο στάδιο του Αμαρουσίου. Παρόλα αυτά, το ταξίδι της επιστροφής ήταν πικρό, καθώς η ομάδα δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου.

Το γεγονός αυτό δεν το ξέχασαν οι άνθρωποι του συλλόγου, που με το σύνθημα «Σαν εμάς κανείς, τέτοιες εκδρομές μόνο εμείς», υπενθύμισαν μέσω Twitter τη δεκαετή επέτειο από εκείνη την ημέρα.