Μπορεί η επιδημία του κορονοϊού να βάζει δύσκολα στις ομάδες όσον αφορά το θέμα του προγραμματισμού για την επόμενη σεζόν, όμως στην ΑΕΚ το θέμα του γηπέδου αποτελεί προτεραιότητα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ώρα των Σπορ», η Ένωση θα πρέπει να πάρει την οριστική της απόφαση  μέχρι και τις 10 Μαΐου, προκειμένου δηλαδή να συμπεριλάβει την έδρα στο φάκελο της αδειοδότησης για τη νέα σεζόν.

Βέβαια, οι «κιτρινόμαυροι» πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη όλα τα δεδομένα, καθώς μια τέτοια κίνηση είναι σημαντική. Άλλωστε, σε περίπου έναν χρόνο η ομάδα είναι έτοιμη να εγκαινιάσει τη νέα της, αλλά ταυτοχρόνως μόνιμη και φυσική της έδρα, την «Αγιά Σοφιά».

Είναι δεδομένο πως η επιλογή της Ριζούπολης ως βασικής έδρας για τη νέα αγωνιστική περίοδο κερδίζει όλο και περισσότερους πόντους. Από τη στιγμή που τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας όλα τα ματς θα διεξάγονται χωρίς κόσμο, η αποχώρηση από το αχανές και πιο ακριβό ΟΑΚΑ, σε ένα γήπεδο πιο ποδοσφαιρικό και οικονομικό, φαντάζει η πιο λογική επιλογή.

Ωστόσο, υπάρχει ένας παράγοντας που φέρεται να βάζει σε σοβαρές σκέψεις τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Όπως κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες, υπάρχει η σκέψη να εκδίδονται την επόμενη σεζόν το 20% των εισιτήριων σε σχέση με τη χωρητικότητα των γηπέδων για λόγους δημόσιας υγείας, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Σε αυτή την περίπτωση, το χωρητικότητας 14.000 θεατών γήπεδο της Ριζούπολης δεν θα μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 3.000 θεατές, ενώ αυτό στο Μαρούσι θα μπορεί να υποδεχτεί πάνω από 12-13 χιλιάδες οπαδών.