Το σχόλιο της ισπανικής εφημερίδας Marca ήταν αρκετό για να επανέλθει στην επικαιρότητα ο ημιτελικός του κυπέλλου Πρωταθητριών το 1971.

Ο Παναθηναϊκός είχε ηττηθεί με 4-1 από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, αλλά στη ρεβάνς της Λεωφόρου έκανε την ανατροπή και με το 3-0 πήρε το εισιτήριο για τον -μοναδικό ως τώρα για ελληνική ομάδα- τελικό του Πρωταθλητριών κόντρα στον Άγιαξ.

Σε αφιέρωμα της πριν λίγες μέρες για τους ευρωπαϊκούς τελικούς, η ισπανική εφημερίδα Marca έγραψε ότι «ο τελικός έγινε απέναντι σε έναν κάπως απροσδόκητο αντίπαλο, τον Παναθηναϊκό από την Ελλάδα, ο οποίος παρά το γεγονός ότι είχε παίξει καλό ποδόσφαιρο εκείνη τη σεζόν, εξετάστηκε το ενδεχόμενο ο δεύτερος ημιτελικός του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με τον Ερυθρό Αστέρα να αγοράστηκε. Αυτά προέκυψαν μετά από κάποιες δηλώσεις, στις οποίες ο Γιώργος Παπαδόπουλος κατηγορήθηκε ότι αγόρασε το παιχνίδι, στο οποίο έπρεπε να ανατρέψουν το 4-1».

Με αφορμή αυτό το δημοσίευμα, λοιπόν, ο τερματοφύλακας του Ερυθρού Αστέρα εκείνη την ημέρα στη Λεωφόρο, ο Ράτομιρ Ντουΐκοβιτς, μίλησε στην ιστοσελίδα της σερβικής ομάδας, θέλοντας να εξηγήσει την ήττα-αποκλεισμό.

«Η εξήγηση είναι ποδοσφαιρική. Πήγαμε στη ρεβάνς εφησυχασμένοι επειδή διαθέταμε καλύτερη ομάδα από αυτούς. Το δείξαμε στο Βελιγράδι, αλλά πληρώσαμε ακριβά τον εφησυχασμό μας. Δεν περνάει πάντα ο καλύτερος. Οι συνθήκες διεξαγωγής του παιχνιδιού δεν ήταν ποδοσφαιρικές. Ο χλοοτάπητας ήταν άσχημος, δεν υπήρχε στίβος γύρω-γύρω και ο κόσμος ήταν στοιβαγμένος πάνω πας», είπε αρχικά ο Ντουΐκοβιτς και συμπλήρωσε.

«Μερικές στιγμές οι θεατές αφηνιάζαν και πετούσαν αντικείμενα. Εγώ ήμουν ο πιο εκνευρισμένος, επειδή ήμουν στο τέρμα και ήμουν ο πιο εύκολος στόχος. Αισθάνομαι άσχημα που δεν προκριθήκαμε στον τελικό. Όμως, η ζωή συνεχίζεται, έχει περάσει μισός αιώνας από τότε».