Στην αλλαγή του πειθαρχικού κανονισμού που αφορά κίτρινες κάρτες θέλει να προχωρήσει ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Μισέλ Πλατινί.

Με αυτόν τον τρόπο έχει σκοπό να πετύχει τη δικαιότερη τιμωρία των ποδοσφαιριστών που παραβαίνουν τους κανονισμούς.

Σε δηλώσεις που έκανε ο ισχυρός άνδρας της UEFA στην ισπανική AS επίσης μίλησε και για την επιθυμία του να ανοίξει τις πόρτες του Champions League και στους νικητές των διοργανώσεων του Κυπέλλου σε κάθε χώρα.

«Θα γίνει όπως γίνεται στο ράγκμπι, τιμωρώντας τον παίκτη που έχει παραβεί έναν κανονισμό με 10 ως 15 λεπτά αποβολή», είπε ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

«Είναι μια ιδέα. Τώρα πρέπει να ωριμάσει και να δούμε αν είναι για το καλό του παιχνιδιού. Είναι μια πρόταση που πρέπει να δοκιμαστεί πρώτα», προσέθεσε ο πρόεδρος της UEFA

Επίσης ο Πλατινί πρότεινε και οι νικητές των εγχώριων κυπέλλων να λαμβάνουν μέρος στο Champions League.Με το υπάρχον πειθαρχικό σύστημα, ένας παίκτης ο οποίος θα τιμωρηθεί με κόκκινη κάρτα ή με δύο κίτρινες σε ένα αγώνα θα αποβληθεί και δεν θα μπορεί να αντικατασταθεί, αλλά εάν ένας παίκτης μαζέψει ένα συγκεκριμένο αριθμό κίτρινων καρτών σε διάφορα παιχνίδια, θα τιμωρηθεί σε κάποιο μελλοντικό ματς και αυτό το γεγονός κάνει πιο σκεπτικό τον πρόεδρο της UEFA.

Για αυτό το λόγο ο Πλατινί πιστεύει πως οι ολιγόλεπτες αποβολές θα ήταν πιο δίκαιη τιμωρία. «Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα που ωφελείται είναι η αντίπαλη στο ίδιο ματς και όχι κάποια τρίτη, λόγω της μεταφοράς καρτών σε άλλα ματς», είπε ο Γάλλος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας δικαιολογώντας το γιατί θέλει να αλλαχτεί ο κανονισμός.

Επιπλέον δήλωσε πως για έναν τερματοφύλακα, ο οποίος υποπίπτει σε πέναλτι δεν θα πρέπει να αποβάλλεται από το ματς. «Είναι υπερβολικό να αποβάλλεται ο τερματοφύλακας. Το πέναλτι από μόνο του είναι αρκετά αυστηρή τιμωρία».

«Πιστεύω ότι όλοι στη FIFA και την UEFA συμφωνούν, εκτός από μια ή δυο χώρες που δεν θέλουν αυτές τις αλλαγές», είπε ο Πλατινι. Αναφορικά με τα κριτήρια επιλογής των ομάδων για το Champions League, τα οποία περιορίζονται στη θέση που τερματίζει μια ομάδα στο πρωτάθλημα της χώρας της. Αντίθετα ο Πλατινί πλέον προτείνει να μπορούν να προκρίνονται στο Champions League και οι νικητές των κατά τόπους εγχώριων κυπέλλων.

«Συμφωνώ με αυτή την πρόταση την οποία έχουμε κουβεντιάσει πάρα πολλές φορές, αλλά κάθε φορά όταν έρχεται η ώρα να ψηφίσουμε την πρόταση οι περισσότερες χώρες διαφωνούν με το να καταλαμβάνει τη μία θέση τους στο Champions League ο νικητής του κυπέλλου», είπε ολοκληρώνοντας ο Μισέλ Πλατινί.