Ο «Τσινγκούρι» οδηγεί στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας και σε μεγάλες νίκες την Μπιλμπάο, αλλά δεν θέλει οι παίκτες του να πάρουν αέρα, όπως τόνισε στις δηλώσεις του, μετά τον θρίαμβο με τους «μπλαουγκράνα». Ένα τρίποντο που ήταν το 3ο συνεχόμενο και φέρνει στην 4η θέση, πίσω από τις τρεις μεγάλες ανταγωνίστριες του φετινού τίτλου, την ομάδα του, με 29 πόντους.

«Το τόσο καλό πλασάρισμα στην βαθμολογία, δεν είναι κάτι συμπτωματικό και αποδεικνύει πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, αλλά δεν σημαίνει τίποτα. Η νίκη αυτή μας δίνει αυτοπεποίθηση, αλλά δεν θα πρέπει να το πάρουμε πάνω μας. Ας την απολαύσουμε, αλλά ας δούμε αν θ’ αρπάξουμε την ευκαιρία από αυτό το καλό μομέντουμ» είπε ο Βαλβέρδε και αναφορικά με το παιχνίδι τόνισε πως «από το 10ο ως το 30ο λεπτό, δεχτήκαμε μεγάλη πίεση από την Μπαρτσελόνα, λόγω του πρέσινγκ και αναγκαστήκαμε να γυρίσουμε πολύ πίσω».

Αναφορικά με τον Μουνιάιν, τον σκόρερ του νικητήριου τέρματος ο Βαλβέρδε υποστήριξε: «Ο Ίκερ είναι ένας παίκτης που μας δίνει πολλά με τον χαρακτήρα του μέσα στο γήπεδο και σήμερα (σ.σ την Κυριακή), πήρε το βραβείο που του άξιζε για την επιμονή του».

Πηγή: sport-fm.gr