Η προετοιμασία της Εθνικής για τον αυριανό, τελευταίο αγώνα της στο δρόμο προς το Μουντιάλ της Βραζιλίας ολοκληρώθηκε απόψε, με την προπόνηση στο «Νασιονάλ Αρένα» που θα φιλοξενήσει αύριο την αναμέτρηση με τους Ρουμάνους (21:00).

Παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή, των μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αλλά και αρκετών φιλάθλων, οι διεθνείς ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα του Φερνάντο Σάντος σε μια βραδιά με πολύ κρύο, που όμως μετριαζόταν από τη σκεπασμένη οροφή του γηπέδου.

Το μεγαλοπρεπές «Εθνικό Στάδιο» του Βουκουρεστίου, με όλες τις θέσεις του σε χρώμα κόκκινο και κίτρινο, θα υποδεχθεί αύριο 55.000 θεατές, στη συντριπτική πλειοψηφία τους ντόπιους, που θα προσπαθήσουν να σπρώξουν τους «τρικολόρι» στην ανατροπή.

Η διαφορά, όμως, σε σχέση με το άπειρο συγκρότημα του Πιτούρκα είναι πως η ελληνική ομάδα διαθέτει ένα «μπαρουτοκαπνισμένο» σύνολο, απολύτως ικανό να διαχειριστεί το αποτέλεσμα και την κατάσταση.

Κάπως έτσι, άλλωστε, οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος είχαν βουβάνει τον Ιούνιο του 2012 το «Ναροντόβι» της Βαρσοβίας, στην πρεμιέρα του Euro 2012 απέναντι στην οικοδέσποινα Πολωνία και μπροστά σε ένα κοινό που «κόχλαζε».

Η προπόνηση ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα για την Εθνική και ο Φερνάντο Σάντος καλείται να επιλέξει τον αντικαταστάτη του Κώστα Κατσουράνη, καθώς οποιαδήποτε άλλη αλλαγή στο σχήμα με το οποίο ξεκίνησε στον αγώνα της περασμένης Παρασκευής φαντάζει πολύ δύσκολη.

Επικρατέστερος για να ξεκινήσει είναι ο Γιώργος Καραγκούνης, αφού ο Πορτογάλος τεχνικός τον «φωτογράφισε» λέγοντας ότι ένα από τα ζητούμενα στο αυριανό παιχνίδι είναι η κατοχή της μπάλας, και ο παίκτης της Φούλαμ είναι απλά ο ιδανικός γι΄ αυτό.

Στο τέρμα θα είναι ο Καρνέζης και στην άμυνα οι Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος και Σιόβας στο κέντρο. Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Μανιάτης, Τζιόλης, Καραγκούνης και στην επίθεση οι Σαμαράς, Σαλπιγγίδης και Μήτρογλου.

Από την πλευρά των Ρουμάνων τρεις αλλαγές είναι σίγουρες για τον Βίκτορ Πιτούρκα, αφού οι Μπουρτσεάνου, Λάζαρ είναι τιμωρημένοι και ο Ταταρουσάνου ξεπέρασε το πρόβλημα στη μέση και θα πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια, αντί του Λόμποντ. Επίσης, κατά πάσα πιθανότητα ο Κίρικες θα αντικαταστήσει τον Γκάρντος στα στόπερ και θα παίξει δίπλα στον Γκοϊάν, ενώ στις υπόλοιπες θέσεις θα αγωνιστούν οι Μάτελ, Ρατ, Χόμπαν, Νικόλιτσα, Τανάσε (ή Τόργιε), Στάνκου (ή Μάξιμ), Νικουλάε και Μαρικά.