Ο ισχυρός άνδρας της UEFA, Αλεκσάντερ Τσεφέριν δήλωσε πως στις διοργανώσεις της UEFA από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα υπάρχουν πιο πλατιές γραμμές για το οφσάιντ, ώστε οι ομάδες να μην «καταστρέφονται σε ματς για ελάχιστα εκατοστά».

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως στην Premier League τη φετινή σεζόν με την εφαρμογή του VAR και του πολύ αυστηρού κανόνα του οφσάιντ, φαίνεται πως τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό διασυλλογικό επίπεδο θα λυθεί από την ποδοσφαιρική χρονιά 2020-2021.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, τόνισε πως βρίσκεται ήδη σε επαφή με τους υπεύθυνους για να λυθεί το ζήτημα και στοχεύει στην αποφυγή της καταστροφής των ομάδων για τα ελάχιστα εκατοστά τα οποία αυτή τη στιγμή μετρούν για ν’ ακυρωθεί ένα γκολ.

«Δεν γίνεται η σωστή εφαρμογή του κανονισμού. Δεν θα έπρεπε να λειτουργεί έτσι. Μιλάμε για λάθη που είναι προφανή και ξεκάθαρα. Δεν είναι οφσάιντ το… ένα εκατοστό. Είναι απαραίτητες οι πιο πλατιές γραμμές για τα οφσάιντ.

Δεν γίνεται να καταστρέφεται μια ομάδα με μια τόσο λανθασμένη απόφαση. Και ο κανονισμός για το χέρι δεν εφαρμόζεται σωστά, αλλά αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τι μπορούμε να κάνουμε. Θα το συζητήσουμε με τους υπεύθυνους διαιτησίας» ήταν τα λόγια του.

Πηγή: gazzetta.gr